14 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου

Εκπαίδευση : Δωρεά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ύψους 600.000$ από το Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 1 / 2021 , 23:42 από news_room

28 Ιανουαρίου 2021 – Η Διεύθυνση Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έλαβε δωρεά, διετούς διάρκειας,  από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), προκειμένου να στηρίξει την εκπαίδευση σπουδαστών στις Η.Π.Α. στους τομείς της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας, του πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης. Η δωρεά ύψους 600.000 δολαρίων θα στηρίξει τα ελληνικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Διεύθυνση και την επέκτασή τους τόσο σε σπουδαστές όσο και στην επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

Η νέα δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο των μακροχρόνιων προσπαθειών του ΙΣΝ για τη στήριξη και την ενίσχυση της Ελληνικής Παιδείας στις Η.Π.Α. Εδώ και χρόνια το ΙΣΝ έχει ενισχύσει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, χρηματοδοτώντας τη διατήρηση των ελληνικών προγραμμάτων σπουδών σε πολλά ημερήσια, εσπερινά, αλλά και κατηχητικά σχολεία. Η στήριξη αυτή, συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει ωφελήσει χιλιάδες μαθητές και έχει προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και σχολείων, συμπεριλαμβανομένων –μεταξύ άλλων– των γλωσσικών προγραμμάτων του σχολείου του Καθεδρικού Ναού, του σχολείου «William Spyropoulos» του Αγίου Νικολάου και του ελληνοαμερικανικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Υόρκη.

Η νέα δωρεά θα στηρίξει την επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, τη στροφή προς τις εκπαιδευτικές τεχνολογίες και άλλες δραστηριότητες. Θα δώσει, επίσης, τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός προγράμματος πιστοποίησης εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ελλάδα και κατάρτισης εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Simon Fraser στον Καναδά.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα στηρίξει, επίσης, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας μιας Χορωδίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για νέους από 10 έως 18 ετών.

Η συγκεκριμένη δωρεά θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός Ταμείου με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων με την προμήθεια σχολικών βιβλίων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνολογικού εξοπλισμού και λογισμικού που κρίνονται απαραίτητα από την εκπαιδευτική κοινότητα για την εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων. Το Ταμείο θα δώσει έμφαση σε προγράμματα που αναπτύσσονται σε κοινότητες μικρομεσαίων εισοδημάτων, θα ενισχύσει τις προσπάθειες για μεγαλύτερη επιτυχία στις εξετάσεις για την επάρκεια της γλώσσας και θα αναζητήσει συνεργασίες με άλλα παρεμφερή προγράμματα.

Σχολιάζοντας τη δωρεά του ΙΣΝ, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Χάρη στην γενναιοδωρία του, το ελληνικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στην Αμερική θα ενισχυθεί και θα εξακολουθήσει να εμπνέει τα παιδιά στα σχολεία μας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι οικονομικοί πόροι των οικογενειών και των ενοριών μας περιορίστηκαν σημαντικά. Η συγκεκριμένη δωρεά θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη σημαντική αποστολή μας».

«Ήδη από την ίδρυσή του, πριν από 25 χρόνια, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει στηρίξει τις προσπάθειες διατήρησης και επέκτασης των σπουδών της σύγχρονης ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού παγκοσμίως και ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική. Τα ελληνική σχολεία επιτελούν ένα σημαντικό λειτούργημα με αποδέκτες τους νέους, καλλιεργώντας την αγάπη για την ελληνική γλώσσα, η οποία ελπίζουμε πως θα διαρκέσει για μια ζωή», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος. «Είμαστε ευτυχείς γι’ αυτή τη συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η Διεύθυνση της για την Ελληνική Παιδεία και ελπίζουμε ότι αυτή η κεντρικά σχεδιασμένη και συστηματική προσέγγιση που παρέχει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τους απαραίτητους πόρους, θα βοηθήσει τα σχολεία των ελληνοαμερικανικών κοινοτήτων ολόκληρης της χώρας όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία».

Η προώθηση της διδασκαλίας και γενικά της καλλιέργειας των ελληνικών γραμμάτων και της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις κοινότητες της διασποράς αλλά και πέραν αυτών βρέθηκε εδώ και χρόνια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το ΙΣΝ στήριξε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser για τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων εκμάθησης γλωσσών με αποκορύφωση την πρωτοβουλία StaEllinika, που αναδείχθηκε πρόσφατα. Στο πλαίσιο της νέας δωρεάς, η Διεύθυνση Ελληνικής Παιδείας θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να ενσωματώσουν τις διαδραστικές τεχνικές της πρωτοβουλίας StaEllinika στα δικά τους προγράμματα σπουδών.

Η Διεύθυνση Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει ως σκοπό την προώθηση, τη συνεχή βελτίωση και τη διάδοση των ελληνικών εκπαιδευτικών ακαδημαϊκών προγραμμάτων, τη στήριξη της αριστείας και την ανάδειξη της κοινής μας πίστης, της γλώσσας, του πολιτισμού, των ηθών και των εθίμων.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Λέξη δεν έχει πεί στην Αστυνομία ο δράστης που έριξε καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 6 / 2021 , 4:05 από news_room Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές που φέρνει στην δημοσιότητα το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή αργά το απόγευμα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του. Πηγές […]

Παναγία η «Μεγαλοσπηλαιώτισσα» - Το αποστολοχάρακτο εικόνισμα στις Σέρρες

Παναγία η «Μεγαλοσπηλαιώτισσα» – Το αποστολοχάρακτο εικόνισμα στις Σέρρες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 11 / 2022 , 20:30 από news_room Ἡ θαυματουργός καί ἀποστολοχάρακτος ἱερά εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς «Μεγαλοσπηλαιωτίσσης» κατέχει μία ἐξαιρετική καί διακεκριμένη θέση μεταξύ τῶν ἱερῶν εἰκόνων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας. Θεωρεῖται αὐθεντικό ἔργο τοῦ Εὐαγγελιστῆ Λουκᾶ, μία ἐκ τῶν τριῶν πού ἱστόρησε ὁ ἀποστολικός χρωστήρας […]

Pin It on Pinterest