33 °C Athens, GR
06/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ESET Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δέχθηκε τον επίσκοπο Margveti & Ubisa Μελχισεδέκ του Πατριαρχείου Γεωργίας – Adologala.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Ο τόπος, οι πολιτικοί & ο λαός έχουν δυνατότητες, η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα & την υπομονή – Adologala.gr Ιερά Μητρόπολη Κώου : Ανακοίνωση Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κώ – Adologala.gr Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τις πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία Ικανοποίηση ΙΣΚΕ για την τακτοποίηση των θέσεων των Κληρικών που εκκρεμούσε από το 1945 – Adologala.gr Αμερικής Ελπιδοφόρος : Η ανοικοδόμησή του Αγίου Νικολάου συνιστά πράξη πίστης: Πίστης στον Θεό, αλλά & πίστης στο αμερικανικό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της

Εκπαίδευση : Δωρεά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ύψους 600.000$ από το Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 1 / 2021 , 23:42 από news_room

28 Ιανουαρίου 2021 – Η Διεύθυνση Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έλαβε δωρεά, διετούς διάρκειας,  από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), προκειμένου να στηρίξει την εκπαίδευση σπουδαστών στις Η.Π.Α. στους τομείς της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας, του πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης. Η δωρεά ύψους 600.000 δολαρίων θα στηρίξει τα ελληνικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Διεύθυνση και την επέκτασή τους τόσο σε σπουδαστές όσο και στην επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

Η νέα δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο των μακροχρόνιων προσπαθειών του ΙΣΝ για τη στήριξη και την ενίσχυση της Ελληνικής Παιδείας στις Η.Π.Α. Εδώ και χρόνια το ΙΣΝ έχει ενισχύσει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, χρηματοδοτώντας τη διατήρηση των ελληνικών προγραμμάτων σπουδών σε πολλά ημερήσια, εσπερινά, αλλά και κατηχητικά σχολεία. Η στήριξη αυτή, συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει ωφελήσει χιλιάδες μαθητές και έχει προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και σχολείων, συμπεριλαμβανομένων –μεταξύ άλλων– των γλωσσικών προγραμμάτων του σχολείου του Καθεδρικού Ναού, του σχολείου «William Spyropoulos» του Αγίου Νικολάου και του ελληνοαμερικανικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Υόρκη.

Η νέα δωρεά θα στηρίξει την επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, τη στροφή προς τις εκπαιδευτικές τεχνολογίες και άλλες δραστηριότητες. Θα δώσει, επίσης, τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός προγράμματος πιστοποίησης εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ελλάδα και κατάρτισης εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Simon Fraser στον Καναδά.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα στηρίξει, επίσης, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας μιας Χορωδίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για νέους από 10 έως 18 ετών.

Η συγκεκριμένη δωρεά θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός Ταμείου με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων με την προμήθεια σχολικών βιβλίων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνολογικού εξοπλισμού και λογισμικού που κρίνονται απαραίτητα από την εκπαιδευτική κοινότητα για την εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων. Το Ταμείο θα δώσει έμφαση σε προγράμματα που αναπτύσσονται σε κοινότητες μικρομεσαίων εισοδημάτων, θα ενισχύσει τις προσπάθειες για μεγαλύτερη επιτυχία στις εξετάσεις για την επάρκεια της γλώσσας και θα αναζητήσει συνεργασίες με άλλα παρεμφερή προγράμματα.

Σχολιάζοντας τη δωρεά του ΙΣΝ, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Χάρη στην γενναιοδωρία του, το ελληνικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στην Αμερική θα ενισχυθεί και θα εξακολουθήσει να εμπνέει τα παιδιά στα σχολεία μας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι οικονομικοί πόροι των οικογενειών και των ενοριών μας περιορίστηκαν σημαντικά. Η συγκεκριμένη δωρεά θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη σημαντική αποστολή μας».

«Ήδη από την ίδρυσή του, πριν από 25 χρόνια, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει στηρίξει τις προσπάθειες διατήρησης και επέκτασης των σπουδών της σύγχρονης ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού παγκοσμίως και ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική. Τα ελληνική σχολεία επιτελούν ένα σημαντικό λειτούργημα με αποδέκτες τους νέους, καλλιεργώντας την αγάπη για την ελληνική γλώσσα, η οποία ελπίζουμε πως θα διαρκέσει για μια ζωή», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος. «Είμαστε ευτυχείς γι’ αυτή τη συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η Διεύθυνση της για την Ελληνική Παιδεία και ελπίζουμε ότι αυτή η κεντρικά σχεδιασμένη και συστηματική προσέγγιση που παρέχει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τους απαραίτητους πόρους, θα βοηθήσει τα σχολεία των ελληνοαμερικανικών κοινοτήτων ολόκληρης της χώρας όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία».

Η προώθηση της διδασκαλίας και γενικά της καλλιέργειας των ελληνικών γραμμάτων και της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις κοινότητες της διασποράς αλλά και πέραν αυτών βρέθηκε εδώ και χρόνια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το ΙΣΝ στήριξε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser για τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων εκμάθησης γλωσσών με αποκορύφωση την πρωτοβουλία StaEllinika, που αναδείχθηκε πρόσφατα. Στο πλαίσιο της νέας δωρεάς, η Διεύθυνση Ελληνικής Παιδείας θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να ενσωματώσουν τις διαδραστικές τεχνικές της πρωτοβουλίας StaEllinika στα δικά τους προγράμματα σπουδών.

Η Διεύθυνση Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει ως σκοπό την προώθηση, τη συνεχή βελτίωση και τη διάδοση των ελληνικών εκπαιδευτικών ακαδημαϊκών προγραμμάτων, τη στήριξη της αριστείας και την ανάδειξη της κοινής μας πίστης, της γλώσσας, του πολιτισμού, των ηθών και των εθίμων.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Митрополит Волоколамский Иларион посетил Венгрию

Την Ουγγαρία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 6 / 2022 , 21:32 από news_room Την Ουγγαρία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας Από  1–3 Ιουνίου 2022, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας επισκέφθηκε την Ουγγαρία με ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. […]

Έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Κούβα: Στους 31 οι νεκροί

Έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Κούβα: Στους 31 οι νεκροί

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 5 / 2022 , 16:35 από news_room Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης της Παρασκευής που μετέτρεψε σε συντρίμμια μεγάλο μέρος του Saratoga, πολυτελούς ξενοδοχείου της Αβάνας, αυξήθηκε χθες Κυριακή στους 31 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κούβας. Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 30 […]

Pin It on Pinterest