22 °C Athens, GR
29/09/2021

Τελευταια Νέα
Σ. Αναγνωστόπουλος: Αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις στην αγορά για τις τιμές, θα παρέμβει εκ νέου η κυβέρνηση Τζ. Πάιατ: Περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ τα ενεργειακά συμφέροντα Ελλάδας-ΗΠΑ Την ανησυχία της για την ένταση στο βόρειο Κόσοβο εξέφρασε η φον Ντερ Λάϊεν Μενέντεζ: «Όχι» στην πώληση νέων αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα των S-400 Διπλωματικές πηγές: Nέο περιβάλλον όσον αφορά την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας μας Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης :«Να αγοράσω πρόσφορο & νάμα ή να φτιάξω;» – Σειρά βίντεο πνευματικής ωφέλειας Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ‘Ολο το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια Η Έναρξη του νέου Σχολικού Έτους στην Ιερατική Σχολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο του Πίροτ στην Σερβία

Τηλεοπτικό Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 31 / 12 / 2020 , 22:52 από news_room

Αποχαιρετούμε σε λίγες ώρες μια χρονιά που θα καταγραφεί ως μια από τις καταστροφικότερες στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας σε καιρό ειρήνης.

Η πανδημία του κορωνοϊού, του αόρατου εχθρού, όπως αποκλήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δύο εκατομμυρίων ανθρωπίνων ζωών, έπληξε τα συστήματα υγείας ακόμα και χωρών που εθεωρούντο από τις πιο προηγμένες στον τομέα, οδήγησε την παγκόσμια οικονομία σε μια χωρίς προηγούμενο κρίση, αποστέρησε σε δισεκατομμύρια πολίτες ανθρώπινες ελευθερίες, ενώ οδήγησε σε χρεοκοπία και απώλειες θέσεων εργασίας εκατομμύρια επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Οι ελπίδες πως η αναχαίτιση του πρώτου κύματος θα έδινε τέλος στις δοκιμασίες, δεν επαληθεύτηκαν, δυστυχώς, αφού μια δεύτερη φονικότερη εξάπλωση του ιού οδήγησε το ένα μετά το άλλο τα κράτη να παίρνουν σκληρά μέτρα καθολικού εγκλεισμού των πολιτών.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Η πανδημία δεν ήταν δυνατόν να αφήσει απρόσβλητη και τη δική μας πατρίδα.

Είναι καλά γνωστό πως από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση, με μια σειρά μέτρων έκανε κατορθωτή την επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος.

Αυτό τον αγώνα δίνουμε και σήμερα για αντιμετώπιση της πιο επιθετικής φάσης της πανδημίας, με αποφυγή των σκληρότερων μέτρων που έχουν υιοθετήσει στο σύνολο τους οι ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.

Προτεραιότητα μας είναι η υγεία και η ζωή των πολιτών, η διασφάλιση του συστήματος υγείας της χώρας, αλλά, βεβαίως, και η μη παραγνώριση της βιωσιμότητας επιχειρήσεων, η διάσωση θέσεων εργασίας και η προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Την ίδια ώρα, κατανοώ απόλυτα την πλειοψηφία των ευσυνείδητων πολιτών που υποβάλλονται στις δοκιμασίες που τα μέτρα προκαλούν.

Γνωρίζω πως απόψε κάποιοι θα είστε μόνοι χωρίς τους γονείς, χωρίς τα παιδιά ή τα εγγόνια ή και αγαπημένους φίλους.

Νιώθω απόλυτα τη δυσφορία σας διότι και εγώ περνώ την ίδια δοκιμασία.

Την ίδια στιγμή γνωρίζω πως κάποιοι φέρουν μεγαλύτερο βάρος και θυσίες ως αποτέλεσμα των μέτρων.

Για αυτό και νιώθω την ανάγκη να τους βεβαιώσω πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους στηρίζει γενναιόδωρα.

Εντός των επομένων ημερών, πέραν των προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Υπουργός Οικονομικών θα εξαγγείλει νέα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου προς τη συντριπτική πλειοψηφία των ευσυνείδητων πολιτών που υποβάλλονται στις δοκιμασίες, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.

Εκείνο, όμως, που νιώθω σαν απόλυτη ανάγκη είναι, εκ μέρους όλων μας, να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη στους ήρωες της πρώτης γραμμής. Σε όσους αγωνίζονται για να μας δώσουν την ελπίδα, για να βοηθήσουν όλους όσοι υποφέρουν, για να σταθούν στο πλευρό της καθεμιάς και του καθενός από μας. Εκ βάθους καρδίας ευχαριστώ όλους και ευγνωμονώ όλους.

Την ίδια ώρα, ως εκείνος που ηγείται και φέρει την ευθύνη για τη λήψη των αποφάσεων, νιώθω την ανάγκη να ζητήσω την επιείκεια και κατανόηση σας, δυστυχώς, όπως και εσείς αντιλαμβάνεστε, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Γνωρίζω πως η πολύμηνη δοκιμασία εξαντλεί πολλές φορές την υπομονή, προκαλεί δυσφορία και κουράζει.

Η επιδημιολογική κατάσταση, όμως, όπως καταγράφεται, δυστυχώς, δεν επιτρέπει τη χαλάρωση, διότι κάτι ανάλογο θα οδηγούσε στα σκληρότερα μέτρα που οι υπόλοιπες χώρες έχουν υιοθετήσει.

Για αυτό και θέλω να σας παρακαλέσω να μην υποκύψετε. Ο αγώνας που όλη η ανθρωπότητα δίδει είναι αγώνας για τη ζωή.

Να θυμάστε αυτό που ελέχθη σε δύσκολες στιγμές, πως η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν χαράξει το φως.

Και το λέω επειδή, χάρη στην επιστήμη, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε ξανά τον τρόπο ζωής που αποστερηθήκαμε.

Έως ότου, όμως, φτάσουμε εκεί, αυτό που έχει σημασία είναι, τηρώντας τα μέτρα, να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Την επιβίωση μας δεν απειλεί μόνο ο αόρατος εχθρός, αλλά και ο ορατός κίνδυνος από τη στρατιωτική κατοχή, τις απειλές και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Πέραν των προσπαθειών μας για τη διαχείριση της πανδημίας, ύψιστη των προτεραιοτήτων μας παραμένει η συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος που, θέλω να το τονίσω, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη, πέραν των ανησυχιών της τουρκοκυπριακής κοινότητας και των εύλογων ανησυχιών των Ελληνοκυπρίων.

Μιας διευθέτησης η οποία, πρωτίστως, θα οδηγεί σε λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και, συνεπώς, τη βιωσιμότητα του κράτους και θα επιτρέπει τη συμβίωση με αλληλοσεβασμό,  σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και προόδου, χωρίς ξένες εξαρτήσεις.

Αυτό το όραμα μετέφερα προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη, καθιστώντας σαφή την αποφασιστικότητα και την πολιτική μου βούληση για τη συμμετοχή μου σε ένα νέο δημιουργικό διάλογο, με βάση τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία, θέλω να πιστεύω ότι, θα έχω τη συμπαράσταση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων.

Αυτό για το οποίο την ίδια ώρα θέλω να διαβεβαιώσω είναι πως δεν αγνοώ πως τελικός κριτής της όποιας συμφωνίας θα είναι οι Κύπριοι πολίτες, προς τους οποίους είμαι υπόλογος.

Μια άλλη εκ των προτεραιοτήτων μας είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας.

Είμαι βέβαιος ότι οι πολιτικές δυνάμεις, πέραν των όποιων ιδεολογικών διαφορών, που είναι σεβαστές, θα συνεργαστούν ώστε τον νέο χρόνο να υλοποιηθούν οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα είναι προς όφελος του συνόλου.

Μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, που αφορούν:

  • Την υιοθέτηση των νομοσχεδίων που εκκρεμούν για αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς.
  • Τη Δημόσια Υπηρεσία.
  • Την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης.
  • Τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
  • Την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
  • Τη δημιουργία μιας αυτόνομης διοικητικής δομής για τον Πολιτισμό, μέσω της δημιουργίας σχετικού Υφυπουργείου.
  • Την αναδιοργάνωση, βελτίωση και αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους, μέσω της δημιουργίας Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Μεταρρυθμίσεις που ως πολιτεία, Κυβέρνηση και Βουλή, οφείλουμε στους πολίτες που μας εξέλεξαν.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Θέλω για άλλη μια φορά να μεταφέρω τα βαθύτατα αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού στην κάθε μια και στον κάθε ένα από εσάς, με την ευχή ο νέος χρόνος να φέρει στην πατρίδα μας ειρήνη, υγεία και ελπίδα για ένα σίγουρο και ασφαλές μέλλον για όλους.

Χρόνια σας πολλά.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Αρχιτεκτονική του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 2 / 2021 , 4:54 από news_room NewsRoom 17:10:40 Γνωρίζοντας την Αρχιτεκτονική του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ο πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου είναι τρίκλιτη βασιλική,που αντανακλα το κάλλος και την απλότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.Ανακατασκευάστηκε και ανακαινίστηκε περί το 1614 από τον Πατριάρχη […]

adologala.gr adologala news νεα ειδησεις εκκλησιες πατριαρχεια

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος παρασημοφόρησε τόν Sibli Anastas, με το παράσημο του Σταυροφόρου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 6 / 2020 , 13:01 από adologala.gr Τήν πρωΐαν τῆς Δευτέρας, 9ης /22ης Ἰουνίου 2020, ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ἐπαρασημοφόρησε τόν κ. Sibli Anastas, διακεκριμένον μέλος τῆς Κοινότητος τῆς Βηθλεέμ διά τοῦ παρασήμου τοῦ Σταυροφόρου τοῦ Τάγματος τῶν Ἱπποτῶν τοῦ Παναγίου Τάφου. […]

Pin It on Pinterest