27 °C Athens, GR
17/09/2021

Κύπρος : Σχολεία με πλήρη Ψηφιακό Εξοπλισμό από το Υπουργείο Παιδείας

Κύπρος : Σχολεία με πλήρη Ψηφιακό Εξοπλισμό από το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 12 / 2020 , 18:22 από news_room

Το Υπουργείο Παιδείας φροντίζει για τον πλήρη ψηφιακό εξοπλισμό των σχολείων, καλύπτει τις ανάγκες παιδιών που δεν διαθέτουν τα μέσα και ενθαρρύνει την απόκτηση και χρήση συσκευών από εκπαιδευτικούς

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) εφαρμόζει σχέδιο ενθάρρυνσης εκπαιδευτικών για απόκτηση και χρήση προσωπικού φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το σχέδιο έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτηση μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Ως εκ τούτου, όσοι δεν ενδιαφέρονται δεν χρειάζεται να το δηλώνουν δημόσια.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν από καιρό ενημερωθεί για το σχέδιο ενθάρρυνσης και δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Τουναντίον, αυτή η πολιτική ήταν και εισήγηση της ΟΛΤΕΚ. Ταυτόχρονα, ανταποκρίνεται στις κατ’ επανάληψη δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ για τη συμβολή εκπαιδευτικών με χρήση των προσωπικών συσκευών τους.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό των σχολείων είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση έχει προ καιρού διαθέσει όλους τους απαραίτητους πρόσθετους πόρους, εγκρίνοντας δαπάνες αρκετών εκατομμυρίων.

Είναι επίσης γνωστό -και οι όποιοι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να το γνωρίζουν- ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται προγραμματισμός πλήρους εξοπλισμού των σχολείων. Το έργο αυτό προχωρά σε δυο άξονες:

  • προωθείται, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σχέδιο για τον εξοπλισμό έξι χιλιάδων αιθουσών διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία, μέσα από διαδικασία διαγωνιστικών προσφορών,
  • στη βάση υφιστάμενης διαδικασίας προσφορών-πλαισίου το ΥΠΠΑΝ έχει φροντίσει και διαφοροποίησε κάποια δεδομένα σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά και προχωρά σε προμήθεια αρχικά 2.200 συσκευών mini-PC, που θα παραδοθούν μετά τις αργίες των Χριστουγέννων. Πρόσθετοι 1.600 φορητοί Η/Υ θα παραδοθούν από τον προμηθευτή που εξασφάλισε την προσφορά, στη συνέχεια.

Εξάλλου, από την αρχή του σχολικού έτους το ΥΠΠΑΝ έχει συνάψει συμφωνία και αναβαθμίζεται συνεχώς η σύνδεση στο Διαδίκτυο σε όσα σχολεία υπήρχε ανάγκη. Η εμπειρία των μέτρων που λήφθηκαν πρόσφατα στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου έδειξε ότι όλα τα λύκεια και τεχνικές σχολές διέθεταν την απαιτούμενη σύνδεση για σκοπούς τηλεκπαίδευσης.

Παρά τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου και τις ιδιαίτερες συνθήκες ελλείψεων στην αγορά, το ΥΠΠΑΝ προσάρμοσε το σχεδιασμό επιταχύνοντας κατά το δυνατόν τον εξοπλισμό των σχολείων.

Για την εξέλιξη αυτού του προγραμματισμού τηρούνται διαρκώς ενήμερες και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι, από την προηγούμενη σχολική χρονιά για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης το ΥΠΠΑΝ έχει διανείμει δωρεάν συσκευές σε μαθητές/μαθήτριες που δεν διαθέτουν προσωπικό εξοπλισμό. Στα σχολεία διατίθενται από την έναρξη του σχολικού έτους σχεδόν 7,5 χιλιάδες ηλεκτρονικές συσκευές. Μέσα από μια προσέγγιση κοινωνικής πολιτικής εξοπλίζονται όχι μόνο τα παιδιά εκείνα που προέρχονται από οικογένειες που είναι λήπτες κρατικών επιδομάτων (ΕΕΕ και άλλα), αλλά υπερτετραπλάσιος μαθητικός πληθυσμός από τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες. Ενώ πρόσθετα το ΥΠΠΑΝ έχει εξασφαλίσει και διαθέτει σχεδόν δυο χιλιάδες πακέτα σύνδεσης στο Διαδίκτυο για όσα παιδιά δεν έχουν σύνδεση στο σπίτι, όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ευχές με ένα λουλούδι στέλνει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για το 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 31 / 12 / 2020 , 16:19 από news_room Καλή χρονιά με το όμορφο ματσικόριδο Με ένα φυτό που έχει το όνομα μυθικού ήρωα και φέρει χρυσό στεφάνι, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καλωσορίζει το 2021, με την ευχή ο νέος χρόνος να είναι για όλους […]

Προκήρυξη για Αιτήσεις Συμμετοχής Νοσηλευτών Ιδιωτικού Τομέα στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ειδικότητας ¨Νεφρολογικής Νοσηλευτικής¨

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 6 / 2020 , 12:10 από adologala.gr Προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη Νοσηλευτών  ιδιωτικού τομέα : Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δείτε πληροφορίες πατώντας εδώ Για το έντυπο αίτησης και για να δείτε πληροφορίες πατήστε εδώ :  Για το έντυπο με τους κανονισμούς νοσηλευτών πατήστε […]

Pin It on Pinterest