23 °C Athens, GR
16/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμούς η Νέα Υόρκη Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας Ο ΠτΔ παρέστη στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου Φ. Γεννηματά: Κανένας πολίτης που αισθάνεται προοδευτικός δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός Λευκός Οίκος: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Γενεύη – Μπάιντεν : Κανείς δεν θέλει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο Εκδηλώσεις των Μητροπόλεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση Ο Α/Πριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μάνης Παρουσία του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη η πρώτη συνεδρίαση του νέου αναβαθμισμένου ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Αρκούδα σκότωσε έναν 57χρονο στα όρη Τάτρα

Συλλυπητήρια Επιστολή του Πατριάρχη Αντιοχείας στην Ι.Σ. της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 11 / 2020 , 16:57 από adologala.gr

Ο Πατριάρχης Ιωάννης Ι εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον Πατριάρχη της Σερβίας:

«Γνωρίζαμε στο πρόσωπο του αείμνηστου Πατριάρχη μια μεγάλη υποστήριξη για την Εκκλησία της Αντιόχειας».

Δαμασκός, 20 Νοεμβρίου 2020

Ο Μακαριώτατος Ιωάννης Χ, Πατριάρχης Αντιόχειας και Όλης της Ανατολής, έστειλε μήνυμα συλλυπητηρίων στην Ιερή Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την ανάπαυση στον Άρχοντα του Πατριάρχη Ειρηναίου της Σερβίας, ο οποίος πέθανε σήμερα.

που είναι οι απαχθέντες Αρχιεπίσκοποι του Χαλεπίου John Ibrahim και Paul Yazigi, καθώς και πολλοί άλλοι απήγαγαν και επιβαρύνουν παιδιά. Τον γνωρίζαμε να στέκεται με αλληλεγγύη σε λόγια και πράξη με την Αντιόχεια Εκκλησία μας, η οποία υποφέρει ακριβώς όπως η Σερβική Εκκλησία. Θυμόμαστε πάντα εκείνη την ιστορική στιγμή που μας κάλεσε να ανέβουμε στον ιστορικό θρόνο του Αγίου Σάμπα στο Σερβικό Πατριαρχείο στο Κοσσυφοπέδιο.

Όπως αναφερόταν στην πικρία της ιστορίας που αντιμετώπισαν οι δύο εκκλησίες, η οποία πάντα γλυκαίνεται από την ελπίδα και την πίστη των «αγίων» στη Σερβία και την Αντιόχεια. Θυμόμαστε πάντα εκείνη την ιστορική στιγμή που μας κάλεσε να ανέβουμε στον ιστορικό θρόνο του Αγίου Σάββα στο Σερβικό Πατριαρχείο στο Κοσσυφοπέδιο.

Όπως αναφερόταν στην πικρία της ιστορίας που αντιμετώπισαν οι δύο εκκλησίες, η οποία πάντα γλυκαίνεται από την ελπίδα και την πίστη των «αγίων» στη Σερβία και την Αντιόχεια. Πάντα θυμόμαστε εκείνη την ιστορική στιγμή που μας κάλεσε να ανέβουμε στον ιστορικό θρόνο του Αγίου Σάμπα στο Σερβικό Πατριαρχείο στο Κοσσυφοπέδιο. Όπως αναφερόταν στην πικρία της ιστορίας που αντιμετώπισαν οι δύο εκκλησίες, η οποία πάντα γλυκαίνεται από την ελπίδα και την πίστη των «αγίων» στη Σερβία και την Αντιόχεια.

Στο όνομά μου και εκ μέρους των πατέρων της Ιεράς Συνόδου της Αντιόχειας και όλων των παιδιών μας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιόχειας και Όλης της Ανατολής, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε εσάς και σε ολόκληρη τη Σερβική Εκκλησία, ζητώντας από τον Παντοδύναμο Κύριο να σας δώσει τον βαθμό της δίκαιης και των αγίων.

Αιωνία του η Μνήμη

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 6 / 2021 , 21:37 από news_room Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα, στο γραφείο του, συνάντηση με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο κα Salina Grenet-Catalano. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα απορρέοντα από την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του Υπουργού με τον […]

ΥΠΕΣ στο φόρουμ του ICC: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας 

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 4 / 2021 , 12:52 από news_room ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο φόρουμ του ICC: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας  Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης συμμετείχε την Τρίτη 13 Απριλίου στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν από κοινού το Διεθνές […]

Pin It on Pinterest