23 °C Athens, GR
20/06/2021

“Μην ξεχάσετε τις ρίζες σας” παρότρυνε τους νέους ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 11 / 2020 , 16:57 από adologala.gr

Το πρωί της Πέμπτης, 12 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος είχε την ευκαιρία να καμαρώσει τους νέους και τις νέες που φέτος ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στην τρίτη τάξη του Λυκείου, στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο της Αγίας Ευφημίας.

Κατά την τελετή αποφοίτησης, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στο Bankstown του Σύδνεϋ, ο Σεβασμιώτατος προέστη της καθιερωμένης Δοξολογίας και στη συνέχεια απηύθυνε πατρικές συμβουλές στους αποφοιτήσαντες, δηλώνοντας ταυτόχρονα υπερήφανος που στεκόταν ενώπιόν τους. Και δήλωσε υπερήφανος, διότι όπως παρατήρησε, κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ήταν απόρροια της πανδημίας η οποία ενέσκηψε στην ανθρωπότητα. “Παρά τις δυσκολίες που συναντήσατε”, ανέφερε, “επιμείνατε δίχως να χάσετε το θάρρος ή την ελπίδα, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον μοναδικό που δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει ποτέ, τον αγαπημένο μας Χριστό”. “Συνεπώς, με νέους ανθρώπους σαν εσάς, που εισέρχονται και συμμετέχουν δυναμικά στην κοινωνία, είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε ένα λαμπρό μέλλον”, συμπλήρωσε.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους νέους να μην ξεχάσουν τις ρίζες τους, σε όποιο μονοπάτι κι αν αποφασίσουν να βαδίσουν στη ζωή τους. “Μην ξεχάσετε ότι είστε Ρωμιοί”, τόνισε, επισημαίνοντας με έμφαση ότι ο ελληνικός πολιτισμός και η ορθόδοξη πίστη δεν ανήκουν στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, αλλά σε όλους όσους κατάγονται από αυτούς και συνεπώς αποτελούν πτυχή αναπόσπαστη της ταυτότητάς τους. “Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά”, συμπλήρωσε, “εμπνεόμενοι από το παρελθόν μας”.

Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε επίσης τους νέους να διατηρήσουν αναλλοίωτα τα πνευματικά εφόδια και τις αρχές που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησή τους στο ελληνορθόδοξο Κολλέγιο της Αγίας Ευφημίας. “Όποιες κι αν θα είναι οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες σας στη ζωή, δεν πρόκειται να χάσετε εάν παραμείνετε συνδεδεμένοι με Αυτόν που ξεπέρασε τον θάνατο και μας χάρισε την αιώνια ζωή”, υπογράμμισε και συνέχισε: “Παραμείνετε ενωμένοι μαζί Του, μέσω της διαρκούς συμμετοχής σας στη ζωή της Εκκλησίας και στα Ιερά Μυστήρια. Όταν ο Χριστός είναι μαζί μας, τότε έχουμε τα πάντα, όπως εμφατικά έλεγε ο Άγιος Πορφύριος”.

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος διαβεβαίωσε τους νέους ότι θα έχουν πάντοτε την προσωπική υποστήριξή του, όπως και των ιερέων της Αγίας Ευφημίας, του π. Παναγιώτη Πρωτοψάλτη και του π. Παναγιώτη Μαυρομμάτη, καθώς και του διδακτικού προσωπικού του Κολλεγίου. “Εμπιστευθείτε την Εκκλησία και μείνετε κοντά στον Χριστό”, τους παρότρυνε κλείνοντας, ευχόμενος ο Θεός να τους ενισχύει και να τους ευλογεί όλους.

Στη συνέχεια, προσέφερε στους αποφοίτους από μία εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό, ενώ ευχήθηκε προσωπικά στον καθένα και την καθεμιά. Στο τέλος, δεν αρνήθηκε να βγάλει μια φωτογραφία με όλους τους νέους, σε ανάμνηση της ιδιαίτερης και σημαντικής αυτής ημέρας.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο : Επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα το 2023

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα το 2023 προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2022-2025, σύμφωνα με το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, το οποίο παρουσίασε σήμερα τη γνώμη του επί των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών προβλέψεων του Πλαισίου. Το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, στην έκθεσή του που έδωσε στη δημοσιότητα, παρουσιάζει τις βασικές προβλέψεις […]

patriarchate news global antiochia instabul bartholomeos

Τηλεφωνική επικοινωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη – Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την οδύνη του Οικουμενικού Θρόνου για τα τεκταινόμενα στο Λίβανο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 8 / 2020 , 13:48 από adologala.gr Την Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, το απόγευμα, η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’, ο οποίος βρίσκεται στον Λίβανο, και του εξέφρασε την οδύνη και τις προσευχές του καθώς […]

Pin It on Pinterest