13 °C Athens, GR
20/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Φωτορεπόρτερ & Δημοσιογράφος δολοφονήθηκαν στο Μεξικό – Κανένα μέτρο από τις αρχές για τις δολοφονίες που μαστίζουν την χώρα Χειροτονία νέου Διακόνου στον Βόλο (Εικόνες) Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας (Εικόνες) Συνεχίζουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη Χώρα – Το 13% ξεπέρασε η ανεργία τον Νοέμβριο του 2021 Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης Aμερικανικό πανεπιστήμιο θα καταβάλει 490 εκατ. δολάρια σε χίλια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ανοίγει σε θεσμικό επίπεδο τον διάλογο γύρω από την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου & Δύο χειροτονίες στο Σύδνεϋ

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο για την Εορτή των Αγίων Αναργύρων, προστατών του Φιλόπτωχου Ταμείου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 1 / 11 / 2020 , 20:04 από adologala.gr

Αγαπημένοι στον Κύριο,

Την 1η Νοεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει τους Αγίους Κοσμά και τον Δαμιανό, τους Αναργύρους, τους Αγίους Άνδρες. Αυτοί οι πρώτοι άγιοι της Εκκλησίας ήταν δίδυμα αδέλφια και γιατροί που, όπως περιγράφει ο τίτλος τους, αντιμετώπισαν τους άρρωστους χωρίς να δέχονται χρήματα ως πληρωμή. Θεραπεύτηκαν καθαρά από την αγάπη τους για τον Θεό και την ανθρωπότητα, παρατηρώντας τα λόγια του Κυρίου στο Ευαγγέλιο, «Λάβατε χωρίς πληρωμή, δώστε χωρίς αμοιβή» (Ματθαίος 10: 8). Στις εικόνες αυτών των αγίων, κρατούν ιατρικά όργανα, συνήθως με σταυρό στο τέλος τους, υπενθυμίζοντας ότι η θεραπεία πρέπει να είναι ψυχής και σώματος.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η ζωή τους ενέπνευσε πολλούς άλλους που έχουν επίσης φροντίσει τους λιγότερο τυχερούς. Ακόμα και σήμερα, οι Άγιοι Κοσμάς και ο Δαμιανός, ως προστάτες άγιοι της Εταιρείας Ladies Philoptochos, συνεχίζουν να καθοδηγούν και να παρακινούν το έργο που αλλάζει τη ζωή του υπουργείου του Φιλόπτωχου, του οποίου η αποστολή είναι να «βοηθήσει τους φτωχούς, τους άπορους, τους πεινασμένους, τους ηλικιωμένοι, άρρωστοι, άνεργοι, ορφανά, φυλακισμένοι, χήρες, άτομα με αναπηρίες και θύματα καταστροφών. ” Επιτυγχάνουν την αποστολή τους ακούραστα, πολύ αποτελεσματικά και χωρίς να αναζητούν προσοχή. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο με τα μέλη του Φιλόπτωχου, είτε σε μια ενοριακή συνάντηση, το Metropolis είτε το εθνικό επίπεδο θα σας εμπνεύσουν. Το να περνάς χρόνο όταν εργάζονται βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη θα σε εμπνεύσει ακόμη περισσότερο!

Η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο Φιλόπτωχος είναι πραγματικά ένας στρατός αφοσιωμένων γυναικών που μιμούνται την αγάπη του Ιησού Χριστού μέσω των ενεργειών τους. Καμία εργασία δεν είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή για τα 57 κεφάλαια της ενορίας μας, και τα περισσότερα από 4.000 μέλη μας. Ειδικά προγράμματα, όπως ο Παιδικός Καρκίνος και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, έχουν κάνει σημαντική διαφορά στη ζωή των άλλων, φροντίζοντας το σώμα και την ψυχή αυτών που είναι οι ευγνώμονες αποδέκτες της άνευ όρων αγάπης και υποστήριξης του Φιλόπτωχου.

Μία πρωτοβουλία υπογραφής στη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο από το 1984 είναι το Ταμείο Υποτροφιών Βοήθειας για Επίσκοπο Αντώνης Φιλόπτωχου. Μόνο την τελευταία δεκαετία, έχουμε παράσχει 1,5 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των σεμιναρίων και των μαθητών και των οικογενειών τους από τη Μητρόπολη μας που εγγράφηκαν στην Ελληνική Ορθόδοξη Σχολή Θεολογίας του Ελληνικού Κολλεγίου. Πολλοί από τους παραλήπτες αυτών των κεφαλαίων έχουν δηλώσει ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο χωρίς την υποστήριξη που τους προσέφερε το Ταμείο Endowment. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη γενναιοδωρία και το όραμά σας να καλλιεργήσετε τους καλύτερους και λαμπρότερους ηγέτες για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για την επόμενη γενιά και μετά.

Το Light the Path είναι η ετήσια εκδήλωση που υποστηρίζει το Ταμείο Φοιτητικής Βοήθειας του Επίσκοπου Anthony Philoptochos, αλλά με τους συνεχιζόμενους περιορισμούς COVID-19, αυτό θα γίνει επίσης μια εικονική γιορτή. Παρόλο που δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε σε ένα εορταστικό χριστουγεννιάτικο γεύμα δεν μειώνεται η σημασία της υποστήριξής σας για αυτόν τον πιο αξιόλογο σκοπό. Ελπίζω ότι πολλοί από εσάς θα συμμετάσχετε στο Διαδίκτυο για το Light the Path το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, για ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα και την ευκαιρία να μάθετε πώς μπορείτε να παρέχετε το μέλλον της Εκκλησίας μας σε αυτήν τη χώρα.

Το υπουργείο του Φιλόπτωχου, στη Μητρόπολη μας και σε όλη την Αρχιεπισκοπή, είναι ένα υπουργείο που υπηρετεί ολόκληρη την Εκκλησία που μιμείται τους προστάτες τους αγίους, τον Κοσμά και τον Δαμιανό. Όπως δηλώνουν τα λόγια της προσευχής του Φιλόπτωχου, ο Κύριος «τους επέτρεψε να υπηρετήσουν σε όσους έχουν ανάγκη από την Αγάπη Σου, την άνεση και τη φροντίδα Σου»

Είθε το έργο του Φιλόπτωου να καθοδηγείται πάντα από την πίστη στον Ιησού Χριστό, την ελπίδα στην υπόσχεσή Του για αιώνια ζωή και την αγάπη που φέρνει ενότητα και ειρήνη σε όλους.

Είθε ο Θεός να ευλογεί τον Φιλόπτωχο και όλους εσάς!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εμβολιάστηκε για τον Covid-19 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 0:17 από news_room Στον εμβολιασμό κατά του COVID – 19 στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στους τροφίμους του Γηροκομείου Πειραιώς προχώρησε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ειδικό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. Σε μία συμβολική κίνηση, πρώτος εμβολιάστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, […]

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης Α. Μαυρίδη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 4 / 2021 , 2:18 από news_room Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης- Πεύκης Α. Μαυρίδη Γ. Πατούλης: «Με σύμμαχους τους Δημάρχους της Αττικής δρομολογούμε έργα με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο που θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα στην μετά-covid εποχή» Στο […]

Pin It on Pinterest