28 °C Athens, GR
16/06/2021

Εκλογές Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής – Oι εξελίξεις από το AlJazeera

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 11 / 2020 , 21:43 από adologala.gr

  • Η ψηφοφορία έχει κλείσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και όλα τα μάτια είναι βασισμένα στα βασικά κράτη του Μίσιγκαν, της Πενσυλβανίας, του Ουισκόνσιν, της Γεωργίας και της Βόρειας Καρολίνας για να αποφασίσουν τον αγώνα για τον Λευκό Οίκο.
  • Απευθυνόμενος σε υποστηρικτές, ο Μπάιντεν είπε ότι πιστεύει ότι είναι «σε καλό δρόμο» για να κερδίσει. Έστρεψε την Αριζόνα, ενώ πήρε Καλιφόρνια, Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη και Ιλλινόις.
  • Ο Τραμπ ισχυρίστηκε πρόωρα τη νίκη και συνέχισε να ισχυρίζεται ψευδώς ότι τα ψηφοδέλτια που υπολογίστηκαν μετά την ημέρα των εκλογών σηματοδοτούν κακή χρήση. Παίρνει τη Φλόριντα, το Οχάιο, την Αϊόβα, το Μισσούρι και το Τέξας.
  • Η πρόωρη ψηφοφορία αυξήθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα με μόλις πάνω από 100 εκατομμύρια πρώιμες ψήφοι είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω ταχυδρομείου πριν ξεκινήσουν οι δημοσκοπήσεις την Ημέρα των Εκλογών.

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη συνεχή κάλυψη των εκλογών στις ΗΠΑ από το Al Jazeera. Αυτός είναι ο Joseph Stepansky.

Ο Ουισκόνσιν ζήτησε τον Μπάιντεν

Το AP κάλεσε τον Ουισκόνσιν υπέρ του Τζο Μπάιντεν, δίνοντάς του τις 10 εκλογικές ψήφους του βασικού κράτους της μάχης.

Η εκστρατεία Tραμπ υποβάλλει αγωγή για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν

Η εκστρατεία Tραμπ έχει καταθέσει αγωγή για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν.

«Καθώς οι ψήφοι στο Μίσιγκαν συνεχίζουν να μετρούνται, ο προεδρικός αγώνας στην πολιτεία παραμένει εξαιρετικά στενός, όπως πάντα ξέραμε ότι θα ήταν», δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας Μπιλ Στέπιεν σε δήλωση. «Η εκστρατεία του Προέδρου Trump δεν έχει ουσιαστική πρόσβαση σε πολλές τοποθεσίες καταμέτρησης για να παρατηρήσει το άνοιγμα των ψηφοφόρων και τη διαδικασία καταμέτρησης, όπως εγγυάται ο νόμος του Μίτσιγκαν.»

«Υποβάλαμε σήμερα αγωγή στο Δικαστήριο Αξιών του Μίσιγκαν για να σταματήσουμε την καταμέτρηση έως ότου παραχωρηθεί ουσιαστική πρόσβαση. Απαιτούμε επίσης να αναθεωρήσουμε τα ψηφοδέλτια που άνοιξαν και μετρήθηκαν ενώ δεν είχαμε ουσιαστική πρόσβαση. Ο Πρόεδρος Τραμπ δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι όλες οι νόμιμες ψήφοι θα καταμετρηθούν στο Μίσιγκαν και οπουδήποτε αλλού », ανέφερε η δήλωση.

Ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Μαίην Σούζαν Κόλινς κερδίζει επανεκλογή: AP

Η γερουσιαστής της Ρεπουμπλικανίας Σούζαν Κόλινς από το Μέιν έχει κερδίσει τον πιο σκληρό αγώνα της καριέρας της, αναστρέφοντας μια πρόκληση από τη Δημοκρατία Σάρα Γκίντεον και επέζησε να υπηρετήσει για πέμπτη θητεία, το Associated Press ανέφερε ότι ο Κολίνς, ένας από τους τέσσερις υποψηφίους στην ψηφοφορία, κέρδισε την πλειοψηφία ψήφων πρώτης θέσης.

Αυτό σήμαινε ότι δεν χρειάστηκαν πρόσθετοι γύροι πινακοποίησης βάσει του συστήματος ψηφοφορίας κατάταξης του Maine και ενισχύει τις προοπτικές των Ρεπουμπλικανών για διατήρηση του ελέγχου της Γερουσίας των ΗΠΑ.

“Είμαι το πρώτο άτομο από τότε που ο Μέιν εξέλεξε άμεσα τους γερουσιαστές του που κέρδισαν πέμπτη θητεία”, δήλωσε ο Collins, σύμφωνα με την υπηρεσία ειδήσεων του Reuters.
Η Collins, 67 ετών, επέστρεψε μια από τις ισχυρότερες προκλήσεις στην καριέρα της καθώς νίκησε τον Gideon, 48 ετών, ομιλητή της Βουλής των Αντιπροσώπων του Maine.

Ο Gideon είπε ότι κάλεσε τον Collins να παραχωρήσει τον αγώνα.

Το αποτέλεσμα είναι μια οπισθοδρόμηση για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι ήλπιζαν να πάρουν τουλάχιστον τρεις έδρες για να κερδίσουν τον έλεγχο της Γερουσίας των 100 εδρών. Ο Collins θεωρήθηκε ως ένας από τους πιο ευάλωτους Ρεπουμπλικάνους.

 

Η εκστρατεία λέει ότι ο Μπάιντεν «σε καλό δρόμο για να κερδίσει αυτές τις εκλογές»

Ο διευθυντής της καμπάνιας του Μπάιντεν Τζεν Ο’Μαλέι Ντίλον, σε ενημέρωση, δήλωσε ότι η εκστρατεία πιστεύει ότι ο Μπάιντεν είναι “σε σαφή πορεία προς τη νίκη μέχρι σήμερα το απόγευμα”

Είπε ότι ο Μπάιντεν θα συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε «υποψήφιο για την προεδρία στην ιστορία» και είπε ότι ο Μπάιντεν ήταν σε καλό δρόμο για να κερδίσει στις βασικές πολιτείες του Μίτσιγκαν, του Ουισκόνσιν και της Πενσυλβανίας.

 

Πηγή:AlJazeera

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μιανμάρ: Η απεσταλμένη του ΟΗΕ καταδικάζει το «λουτρό αίματος» – 38 νεκροί σήμερα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 3 / 2021 , 22:36 από news_room Η απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Μιανμάρ (Βιρμανία) καταδίκασε το «λουτρό αίματος» στην χώρα, όπου τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους κατά την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος. «Η διεθνής κοινότητα, και κυρίως οι περιφερειακοί παράγοντες, […]

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Ιερουσαλήμ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 18:17 από news_room Τήν Κυριακήν, 29ην Μαρτίου / 11ην Ἀπριλίου 2021, Κυριακήν Δ΄ τῶν Νηστειῶν, ἐν ᾗ καί ἡ μνήμη τοῦ ὁσίου Πατρός ἡμῶν Ἰωάννου συγγραφέως τῆς Κλίμακος, ἑωρτάσθη ἡ ἑορτή τῆς προσκυνήσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ εἰς τήν ἱεράν Μονήν Τιμίου Σταυροῦ, τήν κειμένην […]

Pin It on Pinterest