32 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

Ν. Παππάς: «Ο νέος πτωχευτικός δεν θα είναι ο καταλύτης πτώχευσης της κοινωνίας, όπως στοχεύετε. Θα είναι ο πυροκροτητής της δικής σας πολιτικής πτώχευσης»

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 10 / 2020 , 10:11 από

Σημεία τοποθέτησης του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών στη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

· Το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα είναι η πιο απάνθρωπη από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχετε λάβει ως κυβέρνηση. Και το φέρατε, επιδιώκοντας να το ψηφίσετε κρυπτόμενοι. Η πρόταση μομφής κατά του κ. Σταϊκούρα σχετίζεται και με το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ο υλοποιητής της στοχευμένης αδράνειας της κυβέρνησης σε σχέση με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

· Ο πτωχευτικός αποτελεί προτεραιότητα για τη Ν.Δ. σε μια εποχή, κατά την οποία γιγαντώνονται οι αποτυχίες σας. Αποτυχία στα εθνικά, όπου το Oruc Reis βρίσκεται -συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων- πολύ κοντά στη Ρόδο. Στα εθνικά, όπου ενώ θεωρούσαμε ακραία τη δήλωση Γεραπετρίτη για κόκκινη γραμμή στα 6 μίλια, είχαμε σήμερα τον κ. Χρυσοχοΐδη να χαρακτηρίζει «εθνικισμό» τα 12 μίλια. Μια δήλωση για την οποία περιμένουμε μια διευκρίνηση, μια συγγνώμη ή ακόμα και μια αλλαγή θέσης, αν είναι θέση σας πλέον, από την παράταξη που υπερακόντισε στον εθνικισμό με αφορμή την πολύ καλή για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών.

· Αποτυχία και στην πανδημία. Φτάσαμε τα 1.000 κρούσματα σε μία ημέρα και λέτε ότι φταίνε οι νέοι. Την ώρα που ως κυβέρνηση δεν κάνατε τίποτα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την αποσυμφόρηση των αστικών συγκοινωνιών, όπου είχατε από καιρό ακυρώσει το διαγωνισμό μας για 750 λεωφορεία, τα οποία θα ήταν τώρα διαθέσιμα, για να νοικιάσετε σε υψηλές τιμές ακατάλληλα οχήματα.

· Αποτυχία και στην οικονομία, όπου επιλέξατε να αφήσετε την ύφεση να διογκωθεί. Παραλάβατε μια χώρα σε ανάπτυξη και την οδηγήσατε σε ύφεση πριν από τον κορωνοϊό. Μας κατηγορείτε για αύξηση του ιδιωτικού χρέους, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ αυτό μειώθηκε από το 140% στο 120% του ΑΕΠ, ενώ και τα κόκκινα δάνεια μειώθηκαν από τα 100 δισ. ευρώ στα 75 δισ. ευρώ.

· Και φέρνετε ένα πλαίσιο που θα επιταχύνει την ύφεση. Διευκολύνετε τις χρεοκοπίες των επιχειρήσεων και τη ρευστοποίησή τους, τις χρεοκοπίες νοικοκυριών και φυσικών προσώπων.

· Ένα πλαίσιο που είναι ο καταλύτης της εφαρμογής του σχεδίου Πισσαρίδη, το οποίο χαρακτηρίζει «ζόμπι» τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ένα πλαίσιο που τελειώνει και την προστασία της α’ κατοικίας.

· 80 χιλιάδες πλειστηριασμοί, σύμφωνα με τις σχετικές αναρτήσεις στη σελίδα eauction.gr, περιμένουν την ψήφιση του πτωχευτικού. Κάνετε μία επιλογή πτώχευσης της κοινωνίας.

· Η κοινωνία δεν σας εμπιστεύεται πλέον. Στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων για τη διαχείριση των προβλημάτων, οι αρνητικές γνώμες υπερτερούν των θετικών. Αυτό το βλέπουν διάφορα κέντρα, τα οποία έχουν στηρίξει με φανατισμό την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Βλέπουν, δηλαδή, τα σημάδια της δικής σας αποσταθεροποίησης.

· Γραφίδες, οι οποίες σας υποστηρίζουν, ανακυκλώνουν σενάρια εναλλακτικών κυβερνήσεων και πρόωρων εκλογών. Λένε ότι θα εξαντληθεί η εντολή σας.

· Ο νέος πτωχευτικός, όμως, δεν θα είναι ο καταλύτης πτώχευσης της κοινωνίας, όπως στοχεύετε. Θα είναι ο πυροκροτητής της δικής σας πολιτικής πτώχευσης.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μισούστιν & Δένδια-Λαβρόφ – Ενδεχόμενο επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα από τη Ρωσία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 20:45 από news_room Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη διάθεση του Beriev Be-200 το οποίο συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν […]

Εγκαινιάστηκε η 6η Freskon από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά

Εγκαινιάστηκε η 6η Freskon από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 5 / 2022 , 13:25 από news_room Επανεκκίνηση για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών Την ουσιαστική στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon εξέφρασε απόψε από το βήμα των εγκαινίων της έκθεσης ο υπουργός, κ. […]

Pin It on Pinterest