22 °C Athens, GR
26/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών Έναρξη εργασιών Μικτής επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου στην Αίγυπτο Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επίκληση του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε πανεπιστημιακές διαδικασίες Γ΄ Πανελλήνιο συνέδριο στελεχών κατασκηνώσεων Συναντήσεις 23ης Μαϊου 2024, Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Ιράν: Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας στη συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξιδεύει στην Αίγυπτο Ο ποδηλάτης δρόμου Αλέξανδρος Αγρότης, επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου Ο Β. Πούτιν θέλει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία στις σημερινές γραμμές του μετώπου, δηλώνουν πηγές στο Reuters Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023

Επιμένει η Ελληνική Κοινότητα για τη λειτουργία γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 10 / 2020 , 14:41 από

Την πρόταση για τη φιλοξενία γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, προς τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σειράς των Ελληνο-Αυστραλιανών Διαλόγων (Greek Australian Dialogue Series).

Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε πως ο ΕΟΤ είναι «ανοιχτός» να συζητήσει το θέμα και επεσήμανε ότι «θα είναι χρήσιμο για εμάς να συνδέσουμε την Ελλάδα και τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ (στην Αθήνα)…με τους Έλληνες της Διασποράς».

Ως γνωστό, η  πρόταση της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης είναι το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη να φιλοξενηθεί στο 15 ορόφων, Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, όπου ήδη υπάρχει πλήρως εξοπλισμένος χώρος, που περιμένει απλά τη στελέχωση από πλευράς του Οργανισμού.

Ανά τον Κόσμο υπάρχουν 17 γραφεία του ΕΟΤ και, δεδομένου του μεγάλου πληθυσμού Ελλήνων στη Μελβούρνη, καλό θα είναι να λειτουργεί κι ένα εδώ.

Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε επίσης στις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι εκτιμά πως η χώρα δεν ενδιαφέρεται μόνο για τουρίστες από την Αυστραλία, αλλά και τις επενδύσεις επιχειρηματιών στον χώρο του Τουρισμού.

Για να συμβεί αυτό, είπε, πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο η διμερής σύμβαση αποφυγής διπλής φορολόγησης μεταξύ των δύο χωρών. Είναι ζωτικής σημασίας, τόνισε, καθώς όσοι επενδύουν σε υποδομές στην Ελλάδα, φορολογούνται και εκεί, αλλά και στην Αυστραλία για τα χρήματα που φέρνουν στη χώρα.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι από πλευράς της Αυστραλίας και όχι της Ελλάδας.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, τόνισε πως είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μία ειδική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να επιτραπούν τα ταξίδια ανάμεσα σε αυτές σύντομα.

ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ανακάμπτοντας από την οικονομική κρίση, το 2017 η Ελλάδα κατέγραψε συνολικό αριθμό ρεκόρ αφίξεων, με 30.000.000 ανθρώπους να επισκέπτονται τη χώρα.

Ρεκόρ αφίξεων καταγράφηκε τη συγκεκριμένη περίοδο και από την Αυστραλία, με 300.000.

Μέχρι το 2019, ο αριθμός των επισκεπτών από την Αυστραλία έφτασε σε νέο ρεκόρ με 340.000 και αναμενόταν περαιτέρω αύξηση. Το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρχε μία άνοδος 37% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ωστόσο, ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού με τις γνωστές σε όλους συνέπειες όχι μόνο στο τουριστικό ρεύμα από Αυστραλία για Ελλάδα, αλλά διεθνώς.

Ο ελληνικός Τουρισμός είχε συνολική πτώση 80% και σχεδόν 50 δισ. χάθηκαν για τη χώρα, δήλωσε ο κ. Φραγκάκης, σημειώνοντας ότι περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επλήγησαν περισσότερο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η αβεβαιότητα για το μέλλον, ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα μελετά σενάρια, προετοιμάζεται για το χειρότερο και ελπίζει για το καλύτερο.

Από την πλευρά της, η κ. Κάτια Γκίκιζα, Σύμβουλος στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, επεσήμανε ότι οι Αυστραλοί αποτελούν «ιδανικούς επισκέπτες», καθως «ταξιδεύουν πολύ, παραμένουν σε έναν τόπο για καιρό και δαπανούν αρκετά κατά κεφαλήν».

Ο κ. Φραγκάκης, αναγνώρισε ότι οι τουρίστες από την Αυστραλία είναι σημαντικοί για την Ελλάδα. Η Αυστραλία, είπε, είναι μεγάλη αγορά για εμάς, όχι μόνο λόγω της Διασποράς, καθώς 11,3 εκατ. άτομα ταξίδεψαν από τη χώρα στο εξωτερικό το 2019. «Θέλουμε μέρος αυτής της αγοράς», τόνισε.

Μίλησε για το παράδειγμα της Ελλάδας ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού κατά τη θερινή περίοδο και την προσπάθεια επανεκκίνησης του Τουρισμού που έγινε, υπό αντίξοες συνθήκες.

Υπογράμμισε ότι υλοποιήθηκαν 3 πρωτοβουλίες:

-Η επιβολή υγειονομικών πρωτοκόλλων σε κάθε τομέα

-Η ενδυνάμωση των υποδομών υγείας ανά τη χώρα

-Αυστηροί έλεγχοι και κανόνες

Δεν ήταν εύκολο, είπε για όλους, ειδικά τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, αλλά, πρόσθεσε «νομίζω ότι καταφέραμε να δείξουμε στον Κόσμο ότι μπορούμε να είμαστε πειθαρχημένοι» και ότι η Ελλάδα μπορούσε να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες της. Αυτό, τόνισε, αποτελεί μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Έγινε συζήτηση για την προβολή όλης της χώρας, όχι μόνο των πιο γνωστών προορισμών, τη σημασία του «ανοίγματος» στη βιομηχανία παραγωγής ταινιών, αλλά και το ενδεχόμενο να κινητοποιηθούν διάσημοι Αυστραλοί φιλέλληνες για την προώθηση της Ελλάδας.

Πηγή: Panhellenicpost.com

  • Source: Επιμένει η Ελληνική Κοινότητα για τη λειτουργία γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη ΑΚΑΜ Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο ΓΕΕΦ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 4 / 2021 , 15:36 από news_room Ο διαπιστευμένος Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) στην Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ), Συνταγματάρχης Roger Bowman και ο Βοηθός ΑΚΑΜ Αντισυνταγματάρχης Christopher Brooke, πραγματοποίησαν στις 19 Απριλίου 2021, επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, […]

Το γενέθλιο του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου – 24 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:06 από news_room Το γενέθλιο του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου – 24 Ιουνίου Το γενέθλιο του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου είναι το γεγονός που γιορτάζει σήμερα, 24 Ιουνίου, η αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία. Επίσης εορτάζουμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος […]