18 °C Athens, GR
19/10/2021

Τελευταια Νέα
Με τον Πρόεδρο της Ουγκάντα συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Ολοκληρώθηκε η Επίσκεψη του στην Ουγκάντα Μόρφου Νεόφυτος: «Φίλοι στον Ουρανό και στη Γή» – Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία 3 Ιατροί θα αποφανθούν για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Η Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Συνάντηση εργασίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με διεθνή ομάδα επιστημόνων για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου Εορτάστηκαν τα 109 Ελευθέρια της Έδεσσας Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης

Επιμένει η Ελληνική Κοινότητα για τη λειτουργία γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 10 / 2020 , 14:41 από adologala.gr

Την πρόταση για τη φιλοξενία γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, προς τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σειράς των Ελληνο-Αυστραλιανών Διαλόγων (Greek Australian Dialogue Series).

Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε πως ο ΕΟΤ είναι «ανοιχτός» να συζητήσει το θέμα και επεσήμανε ότι «θα είναι χρήσιμο για εμάς να συνδέσουμε την Ελλάδα και τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ (στην Αθήνα)…με τους Έλληνες της Διασποράς».

Ως γνωστό, η  πρόταση της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης είναι το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη να φιλοξενηθεί στο 15 ορόφων, Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, όπου ήδη υπάρχει πλήρως εξοπλισμένος χώρος, που περιμένει απλά τη στελέχωση από πλευράς του Οργανισμού.

Ανά τον Κόσμο υπάρχουν 17 γραφεία του ΕΟΤ και, δεδομένου του μεγάλου πληθυσμού Ελλήνων στη Μελβούρνη, καλό θα είναι να λειτουργεί κι ένα εδώ.

Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε επίσης στις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι εκτιμά πως η χώρα δεν ενδιαφέρεται μόνο για τουρίστες από την Αυστραλία, αλλά και τις επενδύσεις επιχειρηματιών στον χώρο του Τουρισμού.

Για να συμβεί αυτό, είπε, πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο η διμερής σύμβαση αποφυγής διπλής φορολόγησης μεταξύ των δύο χωρών. Είναι ζωτικής σημασίας, τόνισε, καθώς όσοι επενδύουν σε υποδομές στην Ελλάδα, φορολογούνται και εκεί, αλλά και στην Αυστραλία για τα χρήματα που φέρνουν στη χώρα.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι από πλευράς της Αυστραλίας και όχι της Ελλάδας.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, τόνισε πως είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μία ειδική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να επιτραπούν τα ταξίδια ανάμεσα σε αυτές σύντομα.

ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ανακάμπτοντας από την οικονομική κρίση, το 2017 η Ελλάδα κατέγραψε συνολικό αριθμό ρεκόρ αφίξεων, με 30.000.000 ανθρώπους να επισκέπτονται τη χώρα.

Ρεκόρ αφίξεων καταγράφηκε τη συγκεκριμένη περίοδο και από την Αυστραλία, με 300.000.

Μέχρι το 2019, ο αριθμός των επισκεπτών από την Αυστραλία έφτασε σε νέο ρεκόρ με 340.000 και αναμενόταν περαιτέρω αύξηση. Το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρχε μία άνοδος 37% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ωστόσο, ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού με τις γνωστές σε όλους συνέπειες όχι μόνο στο τουριστικό ρεύμα από Αυστραλία για Ελλάδα, αλλά διεθνώς.

Ο ελληνικός Τουρισμός είχε συνολική πτώση 80% και σχεδόν 50 δισ. χάθηκαν για τη χώρα, δήλωσε ο κ. Φραγκάκης, σημειώνοντας ότι περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επλήγησαν περισσότερο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η αβεβαιότητα για το μέλλον, ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα μελετά σενάρια, προετοιμάζεται για το χειρότερο και ελπίζει για το καλύτερο.

Από την πλευρά της, η κ. Κάτια Γκίκιζα, Σύμβουλος στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, επεσήμανε ότι οι Αυστραλοί αποτελούν «ιδανικούς επισκέπτες», καθως «ταξιδεύουν πολύ, παραμένουν σε έναν τόπο για καιρό και δαπανούν αρκετά κατά κεφαλήν».

Ο κ. Φραγκάκης, αναγνώρισε ότι οι τουρίστες από την Αυστραλία είναι σημαντικοί για την Ελλάδα. Η Αυστραλία, είπε, είναι μεγάλη αγορά για εμάς, όχι μόνο λόγω της Διασποράς, καθώς 11,3 εκατ. άτομα ταξίδεψαν από τη χώρα στο εξωτερικό το 2019. «Θέλουμε μέρος αυτής της αγοράς», τόνισε.

Μίλησε για το παράδειγμα της Ελλάδας ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού κατά τη θερινή περίοδο και την προσπάθεια επανεκκίνησης του Τουρισμού που έγινε, υπό αντίξοες συνθήκες.

Υπογράμμισε ότι υλοποιήθηκαν 3 πρωτοβουλίες:

-Η επιβολή υγειονομικών πρωτοκόλλων σε κάθε τομέα

-Η ενδυνάμωση των υποδομών υγείας ανά τη χώρα

-Αυστηροί έλεγχοι και κανόνες

Δεν ήταν εύκολο, είπε για όλους, ειδικά τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, αλλά, πρόσθεσε «νομίζω ότι καταφέραμε να δείξουμε στον Κόσμο ότι μπορούμε να είμαστε πειθαρχημένοι» και ότι η Ελλάδα μπορούσε να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες της. Αυτό, τόνισε, αποτελεί μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Έγινε συζήτηση για την προβολή όλης της χώρας, όχι μόνο των πιο γνωστών προορισμών, τη σημασία του «ανοίγματος» στη βιομηχανία παραγωγής ταινιών, αλλά και το ενδεχόμενο να κινητοποιηθούν διάσημοι Αυστραλοί φιλέλληνες για την προώθηση της Ελλάδας.

Πηγή: Panhellenicpost.com

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Επιμένει η Ελληνική Κοινότητα για τη λειτουργία γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Βάσο Λυσσαρίδη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Βάσο Λυσσαρίδη Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε για τον Βάσο Λυσσαρίδη, στο Ίδρυμα «Βάσος Λυσσαρίδης», στη Λευκωσία. Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα: «Με την απώλεια του […]

9.000 ευρώ βρήκαν και παρέδωσαν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 9.000 ευρώ, σε μια… ξεχασμένη σακούλα εντός λεωφορείου του ΟΑΣΘ, βρήκαν και παρέδωσαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι υπάρχει και στις μέρες μας τιμιότητα και ανθρωπιά. Είχε προηγηθεί επικοινωνία ηλικιωμένου με τον ΟΑΣΘ, αναφέροντας ότι ξέχασε μία σακούλα με προσωπικά αντικείμενα, σε λεωφορείο της […]

Pin It on Pinterest