16 °C Athens, GR
29/02/2024

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Μία κυβέρνηση σε υπερπροσπάθεια, αλλά δεν λύνονται όλα τα προβλήματα σε μία μέρα Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Οι κατασκηνώσεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν την πίστη τους» Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Οι υποψήφιοι, στην ευθεία για τις Αμερικανικές εκλογές του 2024 Απόψεις: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Κέντρο της Αθήνας Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου, συνεδριάσεως 27ης Φεβρουαρίου Αμερικανικές Εκλογές: Νίκη του Τζό Μπαϊντεν στις προκριματικές εκλογές στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ Επαρχιακή Σύνοδος και χωρεπίσκοποι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Συνάντηση με τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά είχε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος 57 φορές θα χτυπήσουν οι καμπάνες στην Ι.Μ. Ηλείας στις 10:00 σήμερα το πρωί Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς Επίτιμος Διδάκτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Cyprus Papers:Το Al Jazeera φέρνει στην δημοσιότητα ότι δεκάδες αξιωματούχοι αγόρασαν «χρυσά διαβατήρια» από την Κύπρο – Με νέες κινήσεις, αποκαθιστά η Κύπρος τις όποιες σκιές δημιουργήθηκαν

NewsDesk 24/08/2020 14:24:08

Τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει δείχνουν ότι το καθεστώς διαβατηρίων της Κύπρου επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα «ευάλωτα στη διαφθορά» να αγοράσουν την ιθαγένεια της ΕΕ.

Μια τεράστια διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων της Κυπριακής κυβέρνησης που ελήφθησαν από την Ερευνητική Μονάδα του Al Jazeera με την ονομασία The Cyprus Papers αποκαλύπτει ότι δεκάδες αξιωματούχοι υψηλού επιπέδου και οι οικογένειές τους αγόρασαν τα λεγόμενα “χρυσά διαβατήρια” από την Κύπρο από τα τέλη του 2017 έως τα τέλη του 2019.

Μεταξύ αυτών που αγόρασαν τα διαβατήρια, αξίας ελάχιστης επένδυσης 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, ήταν εκλεγμένοι πολιτικοί πολλών χωρών, μέλη του διοικητικού συμβουλίου των κρατικών επιχειρήσεων και αδελφός ενός πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου.

Αυτοί οι αξιωματούχοι, γνωστοί ως πολιτικά εκτεθειμένα άτομα (PEP), αναγνωρίζονται διεθνώς ως μια κατηγορία ατόμων που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο διαφθοράς επειδή αυτοί ή τα μέλη της οικογένειάς τους κατέχουν κάποια μορφή κυβερνητικής θέσης.

Η αποκάλυψη έρχεται μια μέρα αφότου η Ερευνητική Μονάδα του Al Jazeera αποκάλυψε ότι η Κύπρος πούλησε διαβατήρια σε καταδικασμένους εγκληματίες και φυγάδες από το νόμο.

Μετά από αυτά τα νέα την Κυριακή, το Κυπριακό Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε δήλωση που αναφέρει ότι επανεξετάζει τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, προσθέτοντας ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει ουσιαστικές αλλαγές στο επενδυτικό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια.

Ένας από τους ανθρώπους που αγόρασαν διαβατήριο είναι ο Mir Rahman Rahmani, ομιλητής της Κάτω Βουλής του Αφγανιστάν, ο οποίος όχι μόνο αγόρασε την κυπριακή ιθαγένεια για τον εαυτό του, τη σύζυγό του και τις τρεις κόρες του, αλλά και παρείχε τα οικογενειακά διαβατήρια για τους St. Kitts και Nevis, ένας πολλών κρατών της Καραϊβικής που πωλούν υπηκοότητα.

Ο Ραχάνι είναι πρώην στρατηγός που έγινε ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας που χειρίζεται συμβόλαια καυσίμων και μεταφορών μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και του στρατού των ΗΠΑ.

Η εκλογή του ως ομιλητή του Σώματος προκάλεσε μάχες στο πάτωμα του Σώματος, καθώς οι αντίπαλοι ισχυρίστηκαν ότι υπέστειλαν ψήφο.

Δύο άλλοι αξιωματούχοι που αγόρασαν χρυσά διαβατήρια είναι ο Pham Phu Quoc, ο οποίος εκπροσωπεί την πόλη Χο Τσι Μινχ στο Κογκρέσο του Βιετνάμ και ο Ρώσος υπήκοος Igor Reva, κάποτε αναπληρωτής υπουργός οικονομικής ανάπτυξης.

Οι ευρωβουλευτές όπως ο Ραχμάνι, ο Κουόκ και η Ρέβα κατέχουν συχνά κλειδιά για τεράστια ποσά χρημάτων φορολογουμένων, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματικός πολιτικής Laure Brillaud από την ΜΚΟ Transparency International κατά της διαφθοράς.

“Έχουν πρόσβαση σε δημόσιους πόρους, μπορούν να συνάπτουν συμβόλαιο με την κυβέρνηση και να είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις, οπότε παρουσιάζει υψηλό οικονομικό κίνδυνο να καταστραφούν ή να καταστρέψουν άλλους”, δήλωσε ο Brillaud στο Al Jazeera.

Τα έγγραφα δεν αποδεικνύουν αδικοπραξία από κανένα μεμονωμένο PEP και δεν προκύπτει από τον εντοπισμό του κινδύνου εμπλοκής των PEP σε διαφθορά.

Ωστόσο, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το γιατί κάποιος στον οποίο έχει ανατεθεί δημόσια θέση στην πατρίδα του θα ήθελε να αγοράσει μια δεύτερη ιθαγένεια για τον εαυτό του ή την οικογένειά του.

Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, θέτει το ερώτημα πώς αυτοί οι αξιωματούχοι έλαβαν τα χρήματα για να επενδύσουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Κύπρου, μια από τις προϋποθέσεις για την απόκτηση χρυσού διαβατηρίου.

Ποιοι είναι οι πλούσιοι που αγοράζουν τα λεγόμενα «χρυσά διαβατήρια»;

“Σε πολλές χώρες, είναι δυνατό μόνο να αποκτήσουμε μεγάλο πλούτο μέσω παράνομων συνδέσεων και σχέσεων”, δήλωσε ο Nigel Gould-Davies, ανώτερος συνεργάτης του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Υποθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Gould-Davies, ο λόγος για τον οποίο αυτοί οι υπάλληλοι επιλέγουν να αποκτήσουν δεύτερη ή ακόμη και τρίτη υπηκοότητα είναι να προστατεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν με την πάροδο των ετών.

“Μόλις αποκτήσουν αυτά τα χρηματικά ποσά μέσω αυτών των ειδών συνδέσεων που θεωρούμε πολύ προβληματικές, θέλουν να κάνουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ασφαλή, σκουπίζοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία σε χώρες που απολαμβάνουν το κράτος δικαίου”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Κύπρο.

Κριτική της ΕΕ

Ένα κυπριακό διαβατήριο είναι μια πολυπόθητη κατοχή σε πολλές χώρες καθώς παρέχει πρόσβαση σε δωρεάν ταξίδια, εργασία και τραπεζικές εργασίες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει επικρίνει αρκετές φορές το πρόγραμμα για κίνδυνο κινδύνου από την ενσάρκωσή του το 2013.

Ως αποτέλεσμα, η ΕΕ θεωρεί την Κύπρο ως μια πίσω πόρτα στην υπόλοιπη ΕΕ για πολιτικά επιρροή ανθρώπων από δυνητικά εχθρικά κράτη.

Υπό την πίεση της ΕΕ, η Κύπρος άλλαξε τους κανόνες της το 2019, αλλά η έρευνα του Al Jazeera αποκάλυψε ότι πολλοί ευρωβουλευτές είχαν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους ως Κύπριοι πολίτες πριν τεθεί σε ισχύ η αλλαγή του κανόνα.

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τον Mohammed Jameel, ο οποίος είναι μέλος της Γενικής Αρχής Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, ο Tang Yong, πρόεδρος μέρους ενός κρατικού ομίλου ενέργειας China Resources Power Holding, και ο Apurv Bagri, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ντουμπάι.

Περιλαμβάνει επίσης το πρώην μέλος της ρωσικής ανώτερης Βουλής του Κοινοβουλίου Vadim Moskovitch, πρώην μέλος του εθνικού νομοθετικού σώματος της Ουκρανίας Volodymyr Zubky, και τον δισεκατομμυριούχο Taha Mikati, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Najib Mikati, οι οποίοι είναι και οι δύο από τους πλουσιότερους του Λιβάνου.

Cyprus Papers Mikati αδελφοί

Τον Ιούλιο του 2020, η Κύπρος θέσπισε νέο νόμο που τους επιτρέπει να απογυμνώσουν την ιθαγένεια που πωλήθηκε σε οποιονδήποτε θεωρείται πλέον επιβλαβές για το εθνικό συμφέρον της Κύπρου.

Ωστόσο, παρόλο που οι ευρωβουλευτές θεωρούνται πλέον ακατάλληλοι για να γίνουν πολίτες, ο νέος νόμος αφήνει ανέπαφο πολλές υπάρχουσες υποθέσεις “υψηλού κινδύνου”. Όποιος έχει ήδη πληρώσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια μπορεί να παραμείνει στο χρυσό διαβατήριό του.

Σε απάντηση σε ερωτήσεις του Al Jazeera, ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νούρης δεν απάντησε ως προς το γιατί η νέα νομοθεσία που επιτρέπει στη χώρα να ανακαλέσει την ιθαγένεια δεν ισχύει για τους PEP.

Ο Νούρης είπε ότι υπήρχε τώρα “μια ανεξάρτητη τριμελής επιτροπή που μελετά και αξιολογεί όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα άτομα στα οποία έχει χορηγηθεί κυπριακή υπηκοότητα”.

Τις επόμενες μέρες, το Al Jazeera θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες από το The Cyprus Papers σχετικά με τους ανθρώπους που αγόρασαν την κυπριακή υπηκοότητα.

ΠΗΓΗ: ΕΙΔΉΣΕΙΣ AL JAZEERA

Τώρα, με δημοσίευμα της 23 Αυγούστου 2020 η ιστοσελίδα insider.com.cy κάνει εκτενές ρεπορτάζ για την προσπάθεια της Κυπριακής Κυβέρνησης να επαναφέρει την αξιοπιστία της χώρας προς το εξωτερικό και να σβήσουν όποιες σκιές που υπονομεύουν την Κύπρο στο συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας με τίτλο «Stop» οι υπηκοότητες σε πολιτικούς αξιωματούχους : 

Με στόχο την πλήρη διαφάνεια όσο αφορά το Κυπριακό Επενδυτικό Σχέδιο ώστε να πάψει επιτέλους η χώρα μας να δυσφημίζεται στο εξωτερικό, σχετικά με την παροχή κυπριακού διαβατηρίου σε υπηκόους τρίτων χωρών, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε συνεδρία του στις 25 Ιουλίου 2019 ειδική πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών σε ότι αφορά το πιο πάνω ζήτημα. 
Συγκεκριμένα με την πρόταση θα αποκλείονται από την συμμετοχή τους στο επενδυτικό πρόγραμμα άτομα υψηλού ρίσκου. Σημαντικό σημείο της πρότασης που εμπίπτει στο ευρύτερο πρόγραμμα δέουσας επιμέλειας αφορά την απαγόρευση παροχής κυπριακού διαβατηρίου σε πρόσωπα που είτε κατέχουν πολιτειακό αξίωμα είτε κατείχαν πολιτειακό αξίωμα τα τελευταία πέντε χρόνια. Ακόμα, η απαγόρευση παροχής διαβατηρίου θα εφαρμόζεται και σε πρόσωπα στα οποία είτε έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τρίτες χώρες είτε συνδέονται με νομικές οντότητες που τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις (για αναλυτική ενημέρωση για το ποιες κατηγορίες ατόμων εμπίπτουν στα άτομα υψηλού ρίσκου δες στο τέλος της είδησης).
Σκοπός της πιο πάνω πρότασης όπως μας ανέφεραν αρμόδιες πηγές του Υπουργείο Εσωτερικών είναι να επέλθει μια συνολική και ολοκληρωμένη διαδικασία ελέγχου ώστε να σβήσουν οι οποιεσδήποτε σκιές που υπονομεύουν την αξιοπιστία της χώρας μας στο συγκεκριμένο θέμα.
Επιπλέον, με βάση πληροφορίες μας εντός Σεπτεμβρίου θα υπάρξει η τελική απόφαση για το ποιοι διεθνείς οίκοι θα αναλάβουν τις διαδικασίες ελέγχου για παροχή κυπριακού διαβατηρίου σε επενδυτές τρίτων χωρών. Αρχικό ενδιαφέρον είχαν επιδείξει οκτώ οίκοι και από τους οκτώ αυτούς οίκους θα επιλεγούν τρεις οι οποίοι εξειδικεύονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Να υπενθυμίσουμε πως το Κυπριακό Επενδυτικό Σχέδιο έχει ήδη τροποποιηθεί με την συμπερίληψη πιο αυστηρών κριτηρίων για παροχή κυπριακού διαβατηρίου, κριτήρια τα οποία μπήκαν σε εφαρμογή από τον περασμένο Μάιο. Μερικές από τις πρόνοιες των πιο αυστηρών κριτηρίων είναι η αύξηση της επένδυσης στα 2,5 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. και η διατήρηση της απαιτούμενης επένδυσης για περίοδο τουλάχιστον πέντε ετών από την ημερομηνία πολιτογράφησης, αντί τριών που ίσχυε μέχρι πρότινος. Από το 2013 μέχρι και το 2018 έχουν δοθεί πέραν των 3000 υπηκοοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση του Επενδυτικού Προγράμματος φέρνοντας και τα ανάλογα έσοδα για το κράτος. Ωστόσο, μετά από δυσφημιστικά δημοσιεύματα και πιέσεις κυρίως από το εξωτερικό η κυβέρνηση προχώρησε στην αναθεώρηση των κριτηρίων με στόχο να καθησυχάσει τους ευρωπαίους εταίρους μας.
Πιο κάτω οι κατηγορίες των προσώπων που εντάσσονται στα άτομα υψηλού ρίσκου: 

α)            Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ), τα οποία διαχωρίζονται στις ακόλουθες υποκατηγορίες:i)   Πρόσωπα που κατέχουν πολιτειακό αξίωμα.

ii)   Πρόσωπα που κατείχαν πολιτειακό αξίωμα τα τελευταία πέντε χρόνια.

β)            Πρόσωπα που υπόκεινται σε ποινική διερεύνηση χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

γ)            Πρόσωπα που υπόκεινται σε ποινική δίωξη και είναι υπόδικοι.

δ)            Πρόσωπα που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για σοβαρά αδικήματα (π.χ. δωροληψία από δημόσιο πρόσωπο,    φοροδιαφυγή κτλ) και η ποινή έχει παραγραφεί.

ε)            Πρόσωπα που συνδέονται με νομικές οντότητες στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) π.χ. μέτοχοι ή υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη εταιρειών που είναι ενταγμένες σε κατάλογο κυρώσεων.

στ)          Πρόσωπα τα οποία συνδέονταν με νομικές οντότητες στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αλλά δεν συνδέονται πλέον π.χ. πρώην υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη εταιρειών που είναι ενταγμένες σε κατάλογο κυρώσεων, τα οποία ήταν συνδεδεμένα με τις συγκεκριμένες εταιρείες, όταν επιβλήθηκε το καθεστώς των κυρώσεων. Νοείται ότι, αν, ακόμη και κατά τον χρόνο επιβολής των περιοριστικών μέτρων έχει παραιτηθεί, τότε η αίτηση απορρίπτεται.  Εξαιρούνται όσοι έχουν παραιτηθεί πριν την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

ζ)            Πρόσωπα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τρίτες χώρες (π.χ. Η.Π.Α, Ουκρανία, Ρωσία).

η)            Πρόσωπα που συνδέονται με νομικές οντότητες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τρίτες   χώρες.

θ)            Πρόσωπα τα οποία διερευνώνται/κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα και καταζητούνται πανευρωπαϊκως από την EUROPOL ή διεθνώς από την INTERPOL.

ι)             Πρόσωπα τα οποία διερευνήθηκαν/κατηγορήθηκαν για ποινικά αδικήματα και καταζητούνται πανευρωπαϊκως από την EUROPOL ή διεθνώς από την INTERPOL και δεν καταζητούνται πλέον.

ια)           Πρόσωπα που υπόκεινται σε κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η Αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ρεπορτάζ του Al jazeera από το ΚΥΠΕ :

Όλα τα άτομα τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμα του Al Jazeera για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή τα οποία πληρούσαν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας παράλληλα πως ήδη ελέγχονται όλες οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ακόμη επισημαίνει πως για τα συγκεκριμένα άτομα είχε εξασφαλιστεί η συγκατάθεση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σε διεθνή μέσα που αφήνουν να εννοηθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην πολιτογράφηση προσώπων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του Κυπριακού Επενδυτικού προγράμματος, θέλουμε να διευκρινίσουμε πως όλα τα άτομα τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμα, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή και τα οποία πληρούσαν”.

Το Υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει επίσης πως “είναι καλά γνωστό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε σε διαδοχικές αλλαγές βελτίωσης του ΚΕΠ με σημαντικότερη την πρόσφατη ψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων, Κανονισμών, που διασφαλίζουν την διαφάνεια, την αξιοπιστία αλλά και τον συνεχή έλεγχο τόσο πριν την υποβολή μιας αίτησης όσο και μετά την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου”.

“Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αλλά και τις πρόσθετες δυνατότητες που οι Κανονισμοί παρέχουν, ήδη ελέγχουμε και θα ελέγξουμε όλες τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

  • Source: Cyprus Papers:Το Al Jazeera φέρνει στην δημοσιότητα ότι δεκάδες αξιωματούχοι αγόρασαν «χρυσά διαβατήρια» από την Κύπρο - Με νέες κινήσεις, αποκαθιστά η Κύπρος τις όποιες σκιές δημιουργήθηκαν

Σχετικά Άρθρα

Η Πανήγυρη της Ευρέσεως του Σκηνώματος του Οσίου Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Λουτράκι

Η Πανήγυρη της Ευρέσεως του Σκηνώματος του Οσίου Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Λουτράκι

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 4 / 2023 , 16:22 από news_room Όπως είναι γνωστό την Τρίτη της Διακαινησίμου, έκαστου έτους, εορτάζεται η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι. Ανήμερα της Εορτής, Τρίτη της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου 2023, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος […]

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το πέρας των εργασιών της 8ης Τριμερούς Συνόδου Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 / 10 / 2020 , 11:04 από Κύριοι Πρόεδροι, κυρίες και κύριοι, Ολοκληρώσαμε -πριν από λίγο- το κύριο σκέλος της 8ης Συνόδου Κορυφής, συνεργασίας, Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου. Είναι ένα παράδειγμα συνεννόησης μεταξύ τριών γειτονικών λαών. Είναι όμως και ένα υπόδειγμα σύμπλευσης τριών χωρών της Μεσογείου που έχουν για κοινή πυξίδα τους […]