18 °C Athens, GR
02/04/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Τo άγημα των Ευζώνων στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Άγιο Θωμά του Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης Αφγανιστάν: Τρεις Βρετανοί κρατούνται από τους Ταλιμπάν Mε λαμπρότητα τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής στη νήσο Κω O Ακάθιστος Ύμνος στη Λάρισα Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι 20 ερωτήσεις & απαντήσεις Σερρών Θεολόγος: «Οι ιερές εικόνες μας μυσταγωγούν στο κάλλος της εν Χριστώ κτίσεως» «Τα Κλήματα» : Το ιδιαίτερο έθιμο του Πάσχα στη Λέρο Ο Ακάθιστος Ύμνος στους Αγίους Τόπους Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 στη Λευκωσία Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας – Παρουσιάστηκε έκθεση για τις δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια πανδημίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 8 / 2020 , 19:10 από

Στις 25 Αυγούστου 2020, κατά τη διάρκεια συνάντησης της τακτικής Ιεράς Συνόδου υπό της Προεδρίας του Πατριάρχου Μόσχας και πασών Ρωσσιών κ.κ.Κυρίλλου, ο Διαχειριστής του Πατριαρχείου της Μόσχας, Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας υπό τον Πατριάρχη Μόσχας και Όλης της Ρωσίας για το συντονισμό των δραστηριοτήτων των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων στο πλαίσιο της εξάπλωσης της λοίμωξης από κοροναϊό, ο Μητροπολίτης Διονύσιος της Αναστάσεως έκανε μια έκθεση για τις δραστηριότητες της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ομάδα εργασίας συγκροτήθηκε με εντολή του Αγίου Πατριάρχη στις 23 Μαρτίου. Περιλάμβανε εκπροσώπους ορισμένων συνολικών ιδρυμάτων.

“Η ομάδα εργασίας πραγματοποίησε τις συναντήσεις της πρώτα αυτοπροσώπως, στις περισσότερες περιπτώσεις υπό την προεδρία του τηλεοπτικού συνδέσμου του Αγίου Πατριάρχη, και μετά, μετά την επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία στη Μόσχα, αποκλειστικά μέσω βίντεο”, δήλωσε ο επικεφαλής του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος σημείωσε ότι συνολικά, η Ομάδα Εργασίας ανέπτυξε και απέστειλε περίπου 30 κυκλικές επιστολές σχετικά με τη διαδικασία διεξαγωγής θεϊκών υπηρεσιών. αλληλεπίδραση με τις αρχές · τήρηση των περιορισμών, η σειρά φροντίδας για ειδικές κατηγορίες ενοριών · οργάνωση μέτρων καραντίνας. Ένα από τα σημαντικά καθήκοντα που υλοποίησε η ομάδα εργασίας ήταν η ανάπτυξη, σε συνεργασία με ειδικούς, τέτοιων πρακτικών εγγράφων καθοδήγησης όπως οι Κανόνες για την υποβολή αιτημάτων στο σπίτι και στα νοσοκομεία όταν επισκέπτονται άτομα μεμονωμένα λόγω του κινδύνου μόλυνσης ή μολυσμένων με λοίμωξη από κοροναϊό .

«Η ομάδα εργασίας ήταν σε συνεχή αλληλεπίδραση με τον επικεφαλής ιατρό της Ρωσίας και με τον επικεφαλής ιατρό της Μόσχας σε θέματα που σχετίζονται με την εισαγωγή και την άρση των περιορισμών στην παρουσία λατρείας από ανθρώπους», πρόσθεσε ο επίσκοπος.

Άλλοι τομείς των δραστηριοτήτων της Ομάδας Εργασίας ήταν: η αλληλεπίδραση με επισκόπους επισκοπής, η παρακολούθηση της κατάστασης στις επισκοπές, οι διαπραγματεύσεις με τις ομοσπονδιακές αρχές, με τον Rospotrebnadzor – σχετικά με τη σταδιακή άρση των αντι-επιδημικών περιορισμών στις εκκλησίες, τα στατιστικά στοιχεία των άρρωστων κληρικών ήταν και συνεχίζονται. Μια ξεχωριστή κατεύθυνση ήταν η δημιουργία ενός συστήματος πληροφόρησης, ελέγχου και αντιμετώπισης της εξάπλωσης της επιδημίας στο σύστημα της ανώτερης πνευματικής εκπαίδευσης της Εκκλησίας.

Ο Βλαντίκα Διονύσιος σημείωσε ιδιαίτερα ότι το ενεργό φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας ξεκίνησε βάσει του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Υπηρεσίας «Έλεος» · τον Μάρτιο, οργανώθηκε ένα αρχηγείο εκκλησιαστικής βοήθειας της Μόσχας.

«Η τηλεφωνική γραμμή της έδρας για τη λήψη αιτήσεων βοήθειας από τις 20 Μαρτίου έως τις 17 Αυγούστου έλαβε 19.114 κλήσεις. Με βάση την εμπειρία της Μόσχας, οι ανοιχτές τηλεφωνικές γραμμές εμφανίστηκαν επίσης στις επισκοπές  για να λάβουν αιτήματα για κοινωνική και πνευματική βοήθεια: από τις 17 Αυγούστου, υπάρχουν 102 τέτοιες ανοιχτές γραμμές εκκλησιών – έχουν δημιουργηθεί τόσο στη Ρωσία όσο και σε άλλες χώρες “, δήλωσε ο αρχιπόστολος.

Στη Μόσχα, δημιουργήθηκε μια ειδική ομάδα εκπαιδευμένων, εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων ιερέων (18 άτομα) και οι βοηθοί τους για να επισκεφθούν ασθενείς με κοροναϊό. Από τις 2 Απριλίου έως τις 17 Αυγούστου, πραγματοποίησαν 498 επισκέψεις στους ασθενείς. Παρόμοια εργασία έγινε σε επισκοπές, πολλές από τις οποίες σχημάτισαν επίσης ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων ιερέων.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Διονύσιο, κατά τη διάρκεια της επιδημίας, ο αριθμός των εθελοντών αυξήθηκε: η Εκκλησία ανέπτυξε περισσότερες από 100 εθελοντικές υπηρεσίες και περισσότεροι από 7.000 εθελοντές συμμετείχαν τακτικά στη βοήθεια. Σε ορισμένες επισκοπές, ο αριθμός των εθελοντών διπλασιάστηκε. Σε αρκετές επισκοπές, οι επίσκοποι συμμετείχαν προσωπικά στη μεταφορά επισιτιστικής βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη, σημείωσε ο Βλαντίκα.

Σε γενικές γραμμές, όπως είπε ο πρόεδρος της σχετικής ομάδας εργασίας, στο πλαίσιο της πανδημίας, πολλές επισκοπές κατέγραψαν σημαντική αύξηση στον αριθμό εκείνων που έχουν ανάγκη. Για να βοηθήσει στην παροχή τροφής για τις φτωχότερες οικογένειες, ξεκίνησε μια συγκέντρωση χρημάτων στην πύλη Miloserdie.ru.

«Με την ευλογία της Αγιότητος του Πατριάρχη , 43 εκατομμύρια ρούβλια μεταφέρθηκαν από τα ταμεία του Πατριαρχείου της Μόσχας σε κέντρα κοινωνικής βοήθειας εκκλησιών και καταφύγια μητέρων – τα χρήματα προορίζονται για 56 οργανισμούς (21 καταφύγια και 35 κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας) από 48 διοικήσεις σε 38 περιοχές της Ρωσίας. Αυτή η βοήθεια χορηγήθηκε για να πληρώσει υπαλλήλους, να πληρώσει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και να αγοράσει τρόφιμα και είδη υγιεινής », δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας.

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος μίλησε επίσης για την τεράστια δουλειά που έκανε η Εκκλησία με τους άστεγους κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Τα καταφύγια της εκκλησίας για τους άστεγους πήραν ένα μεγάλο βάρος. Η Εκκλησία έχει πάνω από 90 καταφύγια. Πολλοί από αυτούς πήγαν σε καραντίνα: τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι θάλαμοι έπρεπε να ζήσουν μαζί για εβδομάδες. Στο Tyumen, αρκετοί άστεγοι μολύνθηκαν – ολόκληρο το καταφύγιο, μαζί με το προσωπικό και τη διοίκηση, έπρεπε να απομονωθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο Yekaterinburg, η εκκλησία “Bus of Mercy” παρέμεινε το μόνο μη κρατικό σημείο διατροφής για τους άστεγους στην πόλη. Στη Μόσχα, ο αριθμός των κλήσεων προς το “Υπόλοιπο σωτηρίας” της υπηρεσίας “Mercy” έχει αυξηθεί 2-2,5 φορές: κατά μέσο όρο, 250-300 άστεγοι ήρθαν για βοήθεια μια μέρα “, πρόσθεσε ο αρχιμάστορας.

Σημαντική εργασία, σύμφωνα με τη Βλαντίκα Διονύσιο, πραγματοποιήθηκε από το Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο του Αγίου Αλέξη, Μητροπολίτη Μόσχας . Το νοσοκομείο δημιούργησε κέντρο εξωτερικών ασθενών CT και αίθουσα διαγνωστικών, και το προσωπικό του νοσοκομείου πραγματοποίησε επίσης επιτόπιες δοκιμές κληρικών και μοναστηριών στη Μόσχα και στην περιοχή της Μόσχας. Αγοράστηκε ακριβός εξοπλισμός, οι θάλαμοι εντατικής θεραπείας εκσυγχρονίστηκαν, παραγγέλθηκε εξοπλισμός για το εργαστήριο PCR. Το νοσοκομείο άνοιξε μια ανοιχτή γραμμή για θέματα δωρεάς πλάσματος, ξεκίνησε ένα κοινό πρόγραμμα δωρεάς πλάσματος με το 52ο Κλινικό Νοσοκομείο Πόλης της Μόσχας.

«Τα κοινωνικά προγράμματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή κατά τη διάρκεια της επιδημίας: τα κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας αναπροσανατολίζουν το έργο τους για την έκδοση ή την παράδοση φαγητού, οι υπάλληλοί τους άρχισαν να ταξιδεύουν στις διευθύνσεις των μόνιμων θαλάμων τους», κατέληξε ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας.

Στην Τακτική Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας συμμετείχαν τα μόνιμα μέλη:  Μητροπολίτης Κίεβου και Όλου Ουκρανίας Onufry . Μητροπολίτης Krutitsky και Kolomna Yuvenaly ; Μητροπολίτης Κισινάου και Όλης της Μολδαβίας Βλαντιμίρ . Μητροπολίτης Αστάνα και Καζακστάν Αλέξανδρος , επικεφαλής της  Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Δημοκρατίας του Καζακστάν · Μητροπολίτης Βίνσεντ της Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν , επικεφαλής της μητροπολιτικής περιοχής της  Κεντρικής Ασίας · Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκα Βαρσονούπιου . Μητροπολίτης Πάβελ του Μινσκ και Ζασλάβλ , Πατριαρχικός Εξάρχος Όλης της Λευκορωσίας · Μητροπολίτης Ιλαρίωνα του Volokolamsk , Πρόεδρος Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του  Πατριαρχείου Μόσχας · Ο Μητροπολίτης Διονύσιος της Αναστάσεως, διευθυντής των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

 

 

Ακολουθήστε μας :

  • Source: Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας - Παρουσιάστηκε έκθεση για τις δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια πανδημίας

Σχετικά Άρθρα

Ίμβρος : Θεία Λειτουργία επί τη συμπληρώσει 60 χρόνων από την εις διάκονον χειροτονία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 8 / 2021 , 22:20 από news_room Σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου 2021 στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ίμβρου επί τη αφορμή της 6οετούς συμπληρώσεως από την εις διάκονον χειροτονία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος  Οικουμενικός Πατριάρχης […]

Τρισάγιο επί του σκηνώματος του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τρισάγιο επί του σκηνώματος του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 1 / 2023 , 21:18 από news_room Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του σκηνώματος, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου τέλεσε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ .Ιερώνυμος στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου. Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως κ. […]

Pin It on Pinterest