24 °C Athens, GR
25/10/2020

Τελευταια Νέα
H Αντζελα Γκερέκου Ambassador Τουρισμού του ICC Women Hellas Τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων νέων Πρέσβεων Μήνυμα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ Η Εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος Νεκταρίου στο Θ΄Επιστημονικό Συνέδριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Ν. Παππάς: «Ο νέος πτωχευτικός δεν θα είναι ο καταλύτης πτώχευσης της κοινωνίας, όπως στοχεύετε. Θα είναι ο πυροκροτητής της δικής σας πολιτικής πτώχευσης» Την ευγνωμοσύνη του εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τη χορηγία της ελληνικής κυβέρνησης στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης Ελεγκτική: O ΥΠ.ΕΣ. δεν δίνει στοιχεία για 18 πολιτογραφήσεις Πολιτισμός: Ταινίες Πρώτης Προβολής: Φλόγες και καυτά δράματα… Βερολίνο 1933: Ένα βιβλίο για τη στάση του διεθνούς Τύπου απέναντι στην άνοδο του ναζισμού Αναγνώρισε την εκκλησία της Ουκρανίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος – Αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί η Θ.Λειτουργία ο Μητροπολίτης Λεμεσού

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι χριστιανικές διώξεις και διακρίσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι χριστιανικές διώξεις και διακρίσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημία

Η δίωξη και οι διακρίσεις εναντίον χριστιανών αυξήθηκαν σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Για τις αυταρχικές κυβερνήσεις, οι οποίες ήδη περιορίζουν τη θρησκευτική ελευθερία, η πανδημία έχει γίνει πρόσχημα για να εντείνει τις διώξεις εναντίον των χριστιανών, δήλωσε η Release International .

Σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, απαγορεύεται στους χριστιανούς συστήματα βοήθειας και υποστήριξης για την υγεία που σχετίζονται με την πανδημία και την πανδημία, ανέφερε η UCA News . Στην Ερυθραία, οι Χριστιανοί, οι οποίοι διαφεύγουν από διώξεις, απαγορεύονται να έχουν πρόσβαση σε καταυλισμούς και σε άλλα συστήματα υποστήριξης του ΟΗΕ.

Στο Πακιστάν και την Αίγυπτο, η ζωή έγινε όλο και πιο δύσκολη μετά το Covid-19. Οι περισσότεροι χριστιανοί σε αυτές τις χώρες ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Μερικοί από αυτούς δεν είχαν ακόμη χρήματα για να αγοράσουν μάσκες προσώπου και απολυμαντικά χεριών.

Ένας χριστιανός στην παράκτια επαρχία Shandon της Κίνας που προέτρεψε τους Χριστιανούς να προσευχηθούν και να νηστεύσουν για εννέα ημέρες για τα θύματα του Covid-19 συνελήφθησαν για την οργάνωση μιας παράνομης θρησκευτικής υπηρεσίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Open Doors, David Curry, εξηγεί ότι η πανδημία έχει καταστεί «καταλύτης για διακρίσεις που βασίζονται στην πίστη διεθνώς». Επισημαίνει ότι σε πολλές από αυτές τις χώρες, οι Χριστιανοί αντιμετωπίζονται με συνέπεια ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, προδότες και άπιστοι. Οι περισσότεροι από τους πληγέντες χριστιανούς προέρχονται από μουσουλμανικό, ινδουιστικό ή βουδιστικό υπόβαθρο.

Οι Open Doors έμαθαν ότι χιλιάδες Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο έχουν μείνει εκτός κυβερνητικών προσπαθειών ανακούφισης και περιθωριοποιούνται λόγω της θρησκευτικής τους επιλογής. Έχουμε αναφορές από Χριστιανούς Στο Μπαγκλαντές, τη Μαλαισία, την Ινδία, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, τη Νιγηρία και την περιοχή του Κόλπου όπου οι πιστοί αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους αδικίες.

Στις 16 Αυγούστου 2020, η Ρουμανία γιόρτασε την πρώτη της Εθνική Ημέρα Ενημέρωσης για τη Βία κατά των Χριστιανών .

  • Source: Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι χριστιανικές διώξεις και διακρίσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σχετικά Άρθρα

Εσπερινός του Τιμίου Προδρόμου Άσσιας, στον Ι.Ν. Αποστόλου Ανδρέου στην Αγλαντζιά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Τιμίου Προδρόμου στον ι.ν. Αποστόλου Ανδρέου στο Πλατύ Αγλαντζιάς, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σύμφωνα με τα Πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, λόγω του Κόβιτ-19. Του Εσπερινού προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο. Στο τέλος, μετά τη […]

Ενώπιον του Υπουργικού που συνέρχεται στο Τρόοδος νέα μέτρα και σχολική χρονιά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Αποφάσεις σε σχέση με τα μέτρα για αναχαίτιση της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο αναμένεται να λάβει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται στις 10.30 το πρωί στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Κατά τη συνεδρία, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος […]

Pin It on Pinterest