32 °C Athens, GR
23/06/2021

Ο Πρόεδρος Trump παραμένει έτοιμος να εφαρμόσει περαιτέρω κυρώσεις σε Κινέζους Αξιωματούχους

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 7 / 2020 , 14:21 από adologala.gr

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε περαιτέρω κυρώσεις σε κορυφαίους Κινέζους αξιωματούχους, δήλωσε χθες ένας Αμερικανός αξιωματούχος ασφαλείας.

Αυτό συνέβη αφότου το Bloomberg ανέφερε ότι η διευθύνων σύμβουλος Carrie Lam Cheng Yuet-ngor και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Han Zheng ήταν μεταξύ εκείνων που περιλαμβάνονται στον προτεινόμενο κατάλογο κυρώσεων, αν και ο Τραμπ είχε σταματήσει αυτές τις κυρώσεις για τώρα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων με το Πεκίνο.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Ούλιουτ δήλωσε: “Σε καμία περίπτωση δεν [ο Τραμπ] έχει πάρει τίποτα από το τραπέζι σχετικά με περαιτέρω κυρώσεις αξιωματούχων του κόμματος για ενέργειες στο Χονγκ Κονγκ ή για άλλα θέματα”.

Οι New York Times ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας εκτεταμένης απαγόρευσης ταξιδιού στα μέλη των Κινεζικών Κομμουνιστικών Κομμάτων και στις οικογένειές τους.

Το αναφερόμενο σχέδιο για την απαγόρευση μπορεί επίσης να εξουσιοδοτήσει την Ουάσινγκτον να ανακαλέσει τις θεωρήσεις εκείνων που είναι ήδη στη χώρα.

Ωστόσο, είπε ότι θα ήταν δύσκολο να απαγορευτούν και τα 92 εκατομμύρια μέλη του κόμματος και οι οικογένειές τους, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν έως και 270 εκατομμύρια άτομα, οπότε αξιωματούχοι σκέφτονται να συντομεύσουν τον κατάλογο, για να στοχεύσουν μόνο τα 25 μέλη του κυβερνώντος Πολιτικού Γραφείου και τις οικογένειές τους .

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσιουνίνγκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο χθες ότι εάν η έκθεση των Times είναι αλήθεια, είναι “αξιολύπητο” για τις Ηνωμένες Πολιτείες να το πράξουν.

“Ως η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου, τι απομένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες; Τι εντύπωση θα αφήσει στον κόσμο;” Η Χούα είπε.

Είπε ότι μια τέτοια κίνηση δεν είναι μόνο εναντίον των βασικών αρχών των διεθνών σχέσεων, αλλά επίσης δεν βοηθά την Αμερική να διατηρήσει την εικόνα της ως μιας με μεγάλη δύναμη, φήμη και καθεστώς.

Εν τω μεταξύ, ο νομοθέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος Felix Chung Kwok-pan δήλωσε ότι ο επιχειρηματικός τομέας έχει αφομοιώσει την είδηση ​​της Αμερικής να αναστείλει την προτιμησιακή μεταχείριση του Χονγκ Κονγκ, αλλά παρακολουθεί εάν ο κατάλογος κυρώσεων θα περιλαμβάνει πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα υψηλού επιπέδου.

Πρόσθεσε ότι η διεθνής εικόνα του Χονγκ Κονγκ έχει επηρεαστεί και η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει την εξωτερική προώθηση για να πει στη διεθνή κοινότητα τη διαφορά μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας.

Ο Raymond Young Lap-moon, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Κινεζικών Κατασκευαστών του Χονγκ Κονγκ, χαρακτήρισε τις τελευταίες ανακοινώσεις του Τραμπ ως «όχι πολύ σοκαριστικό».

Αναμένει ότι οι σχέσεις Σινο-ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται και ότι η Αμερική μπορεί να καλέσει τους συμμάχους της, όπως η συμμαχία ευφυΐας Five Eyes να επιβάλει κυρώσεις. Ωστόσο, πιστεύει ότι είναι απίθανο οι επιχειρηματίες να κατηγορηθούν ότι υπονομεύουν την πόλη.

Το στρατόπεδο υπέρ του κατεστημένου καταδίκασε έντονα την κίνηση της Ουάσιγκτον σε μια δήλωση.

Ο Martin Liao Cheung-kong, εκπρόσωπος του στρατοπέδου, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει δικαίωμα και δεν πρέπει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Είπε ότι ήταν «ακατέργαστο και παράλογο» για τις Ηνωμένες Πολιτείες να εκφοβίσουν όσους είναι υπεύθυνοι για την εθνική νομοθεσία ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ και ότι τα μέτρα θα επηρεάσουν σοβαρά τα εμπορικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην πόλη.

Πρόσθεσε ότι η κεντρική κυβέρνηση και οι Χονγκ Κονγκ δεν θα συρρικνωθούν από τον εκφοβισμό των ΗΠΑ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τη Βελτίωση και την Πρόοδο του Χονγκ Κονγκ, Starry Lee Wai-king, δήλωσε ότι το κόμμα της θα υποστηρίξει πλήρως τις εκδικητικές ενέργειες του Πεκίνου, με το κόμμα να διαμαρτύρεται έξω από το προξενείο των ΗΠΑ χθες το πρωί ενάντια στην παρέμβαση της Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Οι νεκροί αυξάνονται καθώς η βία συνεχίζει να μαίνεται σε Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ και Δυτική Όχθη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 5 / 2021 , 12:11 από news_room Αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σφυροκοπούν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται για έκτη ημέρα ενώ αμερικανοί και άραβες διπλωμάτες αναζητούν τρόπο να υπάρξει αποκλιμάκωση. […]

Μπουρούντι: Τρεις ειρηνευτές του ΟΗΕ σκοτώθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τους – 55.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 12 / 2020 , 13:18 από news_room Μπουρούντι: Τρεις ειρηνευτές του ΟΗΕ σκοτώθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τους – Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους Οι δολοφονίες έρχονται καθώς η βία κλιμακώνεται μια μέρα πριν οι ψηφοφόροι της CAR(κεντροαφρικανική δημοκρατία) προχωρήσουν σε δημοσκοπήσεις για να […]

Pin It on Pinterest