10 °C Athens, GR
20/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Φωτορεπόρτερ & Δημοσιογράφος δολοφονήθηκαν στο Μεξικό – Κανένα μέτρο από τις αρχές για τις δολοφονίες που μαστίζουν την χώρα Χειροτονία νέου Διακόνου στον Βόλο (Εικόνες) Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας (Εικόνες) Συνεχίζουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη Χώρα – Το 13% ξεπέρασε η ανεργία τον Νοέμβριο του 2021 Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης Aμερικανικό πανεπιστήμιο θα καταβάλει 490 εκατ. δολάρια σε χίλια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ανοίγει σε θεσμικό επίπεδο τον διάλογο γύρω από την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου & Δύο χειροτονίες στο Σύδνεϋ

Κίνα – Ιταλία ανταλλάσσουν ελπίδες, απόψεις μέσω τηλεδιάσκεψης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 7 / 2020 , 22:09 από adologala.gr

Η Κίνα ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει σε επαγρύπνηση για κινήσεις ορισμένων χωρών για να υποκινήσουν ιδεολογική αντιπαράθεση για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Εξωτερικών Wang Yi.

Ο Γουάνγκ έκανε τις παρατηρήσεις του σε τηλεδιάσκεψη με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Luigi Di Maio την Τετάρτη.

Η Κίνα και η ΕΕ πρέπει να σέβονται το κοινωνικό σύστημα της άλλης, είπε ο Wang, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές δεν είναι συστημικοί αντίπαλοι, η συναίνεσή τους υπερβαίνει τις διαφορές και η συνεργασία υπερτερεί του ανταγωνισμού.

Είπε ότι η Κίνα ελπίζει ότι η ΕΕ θα μπορούσε να υιοθετήσει μια αντικειμενική και δίκαιη στάση απέναντι στην Κίνα.

Υπό την τρέχουσα κατάσταση, ο Γουάνγκ κάλεσε τις δύο πλευρές να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις και να προωθήσουν τη διαδικασία πολυπόλωσης για να δώσουν περισσότερη σταθερότητα και θετική ενέργεια στο διεθνές σύστημα με τον πυρήνα των Ηνωμένων Εθνών.

Όσον αφορά τη διμερή συνεργασία, ο Wang κάλεσε την Κίνα και την Ιταλία να κάνουν καλή χρήση της «ταχείας λωρίδας» για να παράσχουν την απαραίτητη εγγύηση για την επανέναρξη της παραγωγής μεγάλων έργων.

Η Κίνα εκτιμά την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Ιταλίας σε από κοινού κατασκευή του Belt and Road, δήλωσε ο Wang, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμη να συζητήσει τη συνέργεια πολιτικής με την Ιταλία, να ξεκλειδώσει το δυναμικό συνεργασίας στους τομείς της ψηφιοποίησης, της επικοινωνίας πληροφοριών, των υποδομών, της κατασκευής λιμένων και τρίτων αγορές.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, για να κατασκευάσει από κοινού το Silk Road of Health, μια παγκόσμια κοινότητα υγείας για όλους, είπε.

Ο Ντι Μάιο δήλωσε ότι η χώρα του εκτιμά τις ιατρικές προμήθειες και τους ειδικούς που έστειλε η Κίνα στην Ιταλία για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες της Κίνας να στηρίξει την παγκόσμια ανάπτυξη στο μέλλον.

Η Ιταλία θα ήθελε να επικοινωνήσει στενά με την Κίνα και να προωθήσει τη διμερή συνεργασία σε διάφορους τομείς για να επιτύχει περισσότερα αποτελέσματα, είπε.

Η Ιταλία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας και είναι πρόθυμη να λειτουργήσει ως γέφυρα για την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας ΕΕ-Κίνας και την ενίσχυση του συντονισμού τους στις διεθνείς υποθέσεις, είπε.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΥπΕσ. Μάκης Βορίδης : Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά και στο προσωπικό των ΟΤΑ

ΥΠΕΣ: Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ήταν νόμιμο το 2019 είναι παράνομο το 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 3 / 2021 , 19:46 από news_room ΥΠΕΣ: Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ήταν νόμιμο το 2019 είναι παράνομο το 2021  Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την προσφιλή του τακτική, ανακάλυψε σκάνδαλο σε μία καθόλα νόμιμη διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε κατά γράμμα σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική […]

Ετήσια και έκτακτη κρατική χορηγία σε οργανώσεις προστασίας ζώων – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 6 / 2021 , 5:48 από news_room Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει δύο μέτρα στήριξης των φιλοζωϊκών οργανώσεων, τα οποία εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο για την Προστασία και Ευημερία των ζώων που έχει διαμορφώσει και εφαρμόζει το Υπουργείο. Αποσκοπώντας στη στήριξη του πολύτιμου […]

Pin It on Pinterest