30 °C Athens, GR
09/08/2022

Τελευταια Νέα
Drones στη διάθεση του Τμήματος Δασών για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022 Κροατία: Δημοσιογράφος έσωσε τον Όρμπαν από φουσκωτό που βούλιαζε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Νικάνορα στη Καστοριά – Adologala.gr Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Adologala.gr Τρείς μήνες «συγκεκριμένος τουρισμός» για να στηρίξει την χώρα για άλλους εννέα Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου – Adologala.gr Πατριαρχικό Ιερό Μνημόσυνο του Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Εθνάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού σε Λέρο και Κάλυμνο – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Φιλιππούπολη – Adologala.gr

Κίνα – Ιταλία ανταλλάσσουν ελπίδες, απόψεις μέσω τηλεδιάσκεψης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 7 / 2020 , 22:09 από

Η Κίνα ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει σε επαγρύπνηση για κινήσεις ορισμένων χωρών για να υποκινήσουν ιδεολογική αντιπαράθεση για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Εξωτερικών Wang Yi.

Ο Γουάνγκ έκανε τις παρατηρήσεις του σε τηλεδιάσκεψη με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Luigi Di Maio την Τετάρτη.

Η Κίνα και η ΕΕ πρέπει να σέβονται το κοινωνικό σύστημα της άλλης, είπε ο Wang, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές δεν είναι συστημικοί αντίπαλοι, η συναίνεσή τους υπερβαίνει τις διαφορές και η συνεργασία υπερτερεί του ανταγωνισμού.

Είπε ότι η Κίνα ελπίζει ότι η ΕΕ θα μπορούσε να υιοθετήσει μια αντικειμενική και δίκαιη στάση απέναντι στην Κίνα.

Υπό την τρέχουσα κατάσταση, ο Γουάνγκ κάλεσε τις δύο πλευρές να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις και να προωθήσουν τη διαδικασία πολυπόλωσης για να δώσουν περισσότερη σταθερότητα και θετική ενέργεια στο διεθνές σύστημα με τον πυρήνα των Ηνωμένων Εθνών.

Όσον αφορά τη διμερή συνεργασία, ο Wang κάλεσε την Κίνα και την Ιταλία να κάνουν καλή χρήση της «ταχείας λωρίδας» για να παράσχουν την απαραίτητη εγγύηση για την επανέναρξη της παραγωγής μεγάλων έργων.

Η Κίνα εκτιμά την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Ιταλίας σε από κοινού κατασκευή του Belt and Road, δήλωσε ο Wang, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμη να συζητήσει τη συνέργεια πολιτικής με την Ιταλία, να ξεκλειδώσει το δυναμικό συνεργασίας στους τομείς της ψηφιοποίησης, της επικοινωνίας πληροφοριών, των υποδομών, της κατασκευής λιμένων και τρίτων αγορές.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, για να κατασκευάσει από κοινού το Silk Road of Health, μια παγκόσμια κοινότητα υγείας για όλους, είπε.

Ο Ντι Μάιο δήλωσε ότι η χώρα του εκτιμά τις ιατρικές προμήθειες και τους ειδικούς που έστειλε η Κίνα στην Ιταλία για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες της Κίνας να στηρίξει την παγκόσμια ανάπτυξη στο μέλλον.

Η Ιταλία θα ήθελε να επικοινωνήσει στενά με την Κίνα και να προωθήσει τη διμερή συνεργασία σε διάφορους τομείς για να επιτύχει περισσότερα αποτελέσματα, είπε.

Η Ιταλία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας και είναι πρόθυμη να λειτουργήσει ως γέφυρα για την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας ΕΕ-Κίνας και την ενίσχυση του συντονισμού τους στις διεθνείς υποθέσεις, είπε.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Μπράλου-Ροδίτσας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 4 / 2021 , 17:10 από news_room Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Μπράλου-Ροδίτσας Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων (Α/Κ) Μπράλου και Ροδίτσας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών σήμανσης και ασφάλισης. Ειδικότερα, από την Τετάρτη 14 έως την Παρασκευή […]

Στους δρόμους σήμερα Τετάρτη λεωφορεία και τρόλεϊ - Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα σταθερής τροχιάς

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από σήμερα Μεγάλη Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 4 / 2022 , 9:19 από news_room Με ειδικό πρόγραμμα, αραιά δρομολόγια, θα λειτουργήσουν από σήμερα Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Μετρό (γραμμές 1,2&3) και το Τραμ, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στη συχνότητα των δρομολογίων από […]

Pin It on Pinterest