17 °C Athens, GR
19/10/2020

Τελευταια Νέα
Βολιβία: Οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, σχεδόν έναν χρόνο μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες Μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά – 18 Οκτωβρίου Ελληνικής καταγωγής ο νέος δήμαρχος του Περθ Κωστής Χατζηδάκης: Τροποποιήσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση και μέτρα για τον λογαριασμό των ΑΠΕ Κ.Αχ.Καραμανλής: Με 500 λεωφορεία θα ενισχυθεί το δίκτυο του ΟΑΣΑ μέχρι το τέλος του χρόνου Δίκη ΧΑ: Τη Δευτέρα η αγόρευση της εισαγγελέως – Aνεπανόρθωτη βλάβη επικαλέστηκαν οι συνήγοροί του Μιχαλολιάκου Ικανοποίηση Αναστασιάδη για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συνεχίζεται το πρόγραμμα συντήρησης των χειρογράφων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας 16η Επέτειος Εκλογής στον Πατριαρχικό Θρόνο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης

Κίνα – Ιταλία ανταλλάσσουν ελπίδες, απόψεις μέσω τηλεδιάσκεψης

Η Κίνα ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει σε επαγρύπνηση για κινήσεις ορισμένων χωρών για να υποκινήσουν ιδεολογική αντιπαράθεση για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Εξωτερικών Wang Yi.

Ο Γουάνγκ έκανε τις παρατηρήσεις του σε τηλεδιάσκεψη με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Luigi Di Maio την Τετάρτη.

Η Κίνα και η ΕΕ πρέπει να σέβονται το κοινωνικό σύστημα της άλλης, είπε ο Wang, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές δεν είναι συστημικοί αντίπαλοι, η συναίνεσή τους υπερβαίνει τις διαφορές και η συνεργασία υπερτερεί του ανταγωνισμού.

Είπε ότι η Κίνα ελπίζει ότι η ΕΕ θα μπορούσε να υιοθετήσει μια αντικειμενική και δίκαιη στάση απέναντι στην Κίνα.

Υπό την τρέχουσα κατάσταση, ο Γουάνγκ κάλεσε τις δύο πλευρές να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις και να προωθήσουν τη διαδικασία πολυπόλωσης για να δώσουν περισσότερη σταθερότητα και θετική ενέργεια στο διεθνές σύστημα με τον πυρήνα των Ηνωμένων Εθνών.

Όσον αφορά τη διμερή συνεργασία, ο Wang κάλεσε την Κίνα και την Ιταλία να κάνουν καλή χρήση της «ταχείας λωρίδας» για να παράσχουν την απαραίτητη εγγύηση για την επανέναρξη της παραγωγής μεγάλων έργων.

Η Κίνα εκτιμά την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Ιταλίας σε από κοινού κατασκευή του Belt and Road, δήλωσε ο Wang, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμη να συζητήσει τη συνέργεια πολιτικής με την Ιταλία, να ξεκλειδώσει το δυναμικό συνεργασίας στους τομείς της ψηφιοποίησης, της επικοινωνίας πληροφοριών, των υποδομών, της κατασκευής λιμένων και τρίτων αγορές.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, για να κατασκευάσει από κοινού το Silk Road of Health, μια παγκόσμια κοινότητα υγείας για όλους, είπε.

Ο Ντι Μάιο δήλωσε ότι η χώρα του εκτιμά τις ιατρικές προμήθειες και τους ειδικούς που έστειλε η Κίνα στην Ιταλία για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες της Κίνας να στηρίξει την παγκόσμια ανάπτυξη στο μέλλον.

Η Ιταλία θα ήθελε να επικοινωνήσει στενά με την Κίνα και να προωθήσει τη διμερή συνεργασία σε διάφορους τομείς για να επιτύχει περισσότερα αποτελέσματα, είπε.

Η Ιταλία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας και είναι πρόθυμη να λειτουργήσει ως γέφυρα για την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας ΕΕ-Κίνας και την ενίσχυση του συντονισμού τους στις διεθνείς υποθέσεις, είπε.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Βασιλόπουλος ο νέος Πρόεδρος της Βασιλειάδας – Παραιτήθηκε ο Κώστας Κόντης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ο Κώστας Κόντης παραιτήθηκε από πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βασιλειάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή. Νέος πρόεδρος του ιδρύματος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος. Ο «Νέος Κόσμος» επεδίωξε να ζητήσει σχόλιο από τον κ. Κόντη, χωρίς επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η […]

Μήνυμα συμπαράστασης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου για την φονική τραγωδία στη Βηρυτό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Μακαριώτατε καί Θειότατε Πατριάρχα τῆς Μεγάλης Θεουπόλεως Ἀντιοχείας καί πάσης Ἀνατολῆς, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ, κύριε Ἰωάννη, τήν Ὑμετέραν Θειοτάτην Μακαριότητα ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι, ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν.    Μετά βαθυτάτης ὀδύνης μετέχομεν εἰς τήν τεραστίαν θλίψιν τοῦ λαοῦ τοῦ Λιβάνου ἐκ τῆς προσφάτου ὀλεθρίας […]

Pin It on Pinterest