16 °C Athens, GR
19/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Τεχνολογία: Η Κίνα ηγείται του υπόλοιπου κόσμου σε εξαιρετικά γρήγορους υπολογιστές

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 6 / 2020 , 22:48 από adologala.gr

Οι Κινέζοι κατασκευαστές συνεχίζουν να κυριαρχούν στη λίστα των κατασκευαστών των ταχύτερων υπερυπολογιστών στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των συστημάτων, σύμφωνα με την Top500, μια έγκυρη κατάταξη για τους υπερυπολογιστές παγκοσμίως.

Οι υπερυπολογιστές που εγκαθίστανται από τρεις Κινέζους προμηθευτές, Lenovo, Sugon και Inspur, αντιπροσωπεύουν 312 από τα κορυφαία 500 συστήματα στη 55η έκδοση της λίστας Top500 υπολογιστών.

Η Lenovo παρείχε 180 από τα συστήματα, Sugon 68 και Inspur 64. Ο νέος ταχύτερος υπερυπολογιστής είναι το ιαπωνικό σύστημα “Fugaku”, ακολουθούμενο από το δεύτερο “Summit” σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο νούμερο 3 βρίσκεται το “Sierra”, ένα σύστημα στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι Κινέζοι υπερυπολογιστές “Sunway TaihuLight” και “Tianhe-2A” τοποθετήθηκαν τέταρτος και πέμπτος στη λίστα Top500.

Ο Xiang Ligang, γενικός διευθυντής της Alliance Consumption Alliance, μια υπεράσπιση της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών, δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιηθούν οι πόροι του υπερυπολογιστή για να επιταχυνθεί η έρευνα και η ανάπτυξη σε βασικές βιομηχανίες.”

Οι εταιρείες εργάζονται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Η Lenovo και ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας Intel δήλωσε τον Μάρτιο ότι έχουν συνεργαστεί με την εταιρεία αλληλουχίας γονιδιωματικής BGI Genomics με έδρα το Σενζέν για να χρησιμοποιήσουν πόρους σούπερ υπολογιστών για να επιταχύνουν την ανάλυση των γονιδιωματικών χαρακτηριστικών του νέου κοροναϊού.

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και της επιστήμης της ζωής από τη Lenovo και την Intel συνεργάστηκαν για να υποστηρίξουν τους ερευνητές της BGI με τις τελευταίες τεχνολογίες ανάλυσης μεγάλων δεδομένων και υπολογιστικούς πόρους, προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες των εργαλείων προσδιορισμού αλληλουχιών και να αναλύσουν αποτελεσματικότερα τα γονιδιωματικά χαρακτηριστικά του ιού.

Ο Tong Fuyao, ανώτερος αντιπρόεδρος του ομίλου Lenovo, δήλωσε ως ο κορυφαίος πάροχος υπολογιστών υψηλής απόδοσης στον κόσμο, η Lenovo έχει δεσμευτεί να παρέχει υπολογιστική υποστήριξη για την έρευνα των βιοεπιστημών.

“Οι ειδικοί στα μεγάλα αναλυτικά δεδομένα και τις βιοεπιστήμες από την Intel και τη Lenovo θα ενσωματώσουν πόρους και τεχνογνωσία, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κρίσιμων προκλήσεων και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη των επιστημών υγείας και ζωής”, δήλωσε ο Tong.

Η Lenovo παρουσίασε την αναβαθμισμένη πλατφόρμα υπολογιστών υψηλής απόδοσης Shenteng X9000 τον Σεπτέμβριο του 2019, η οποία διαθέτει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο λύσεων ενσωματωμένο με πολλές βασικές τεχνολογίες, όπως υπολογιστές υψηλής απόδοσης, τεχνητή νοημοσύνη και μεγάλα δεδομένα για την αντιμετώπιση ποικίλων σεναρίων.

Ο Qian Depei, πρύτανης της Σχολής Επιστήμης Δεδομένων και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Sun Yat-sen, δήλωσε σε προηγούμενη συνέντευξή του ότι αν και η Κίνα έχει αποκτήσει δυναμική στον αριθμό των υπερυπολογιστών παγκοσμίως, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ – Τζο Μπάιντεν: Επαγρύπνηση, επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού, επάνοδος στην ομαλότητα το καλοκαίρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 12 / 3 / 2021 , 13:33 από news_room Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε την πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού για τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ, που γεννά κατ’ αυτόν ελπίδες ότι, εν μέρει τουλάχιστον, η χώρα θα έχει επανέλθει στην ομαλότητα την ημέρα της αμερικανικής εθνικής εορτής, […]

Λογικόν Άδολον Γάλα - Ειδήσεις και Νέα - ADOLOGALA.GR

ΝΑΤΟ: Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν περαιτέρω το 2020

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 10 / 2020 , 16:22 από adologala.gr Οι αμυντικές δαπάνες των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ και του Καναδά θα αυξηθούν για έκτο διαδοχικό χρόνο το 2020, καθώς το ένα τρίτο των χωρών έχουν επιτύχει τον στόχο του 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός […]

Pin It on Pinterest