16 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πλήθος εκδηλώσεων για την Αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Μητρόπολη Λέρου Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως

Τεχνολογία: Η Κίνα ηγείται του υπόλοιπου κόσμου σε εξαιρετικά γρήγορους υπολογιστές

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 6 / 2020 , 22:48 από

Οι Κινέζοι κατασκευαστές συνεχίζουν να κυριαρχούν στη λίστα των κατασκευαστών των ταχύτερων υπερυπολογιστών στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των συστημάτων, σύμφωνα με την Top500, μια έγκυρη κατάταξη για τους υπερυπολογιστές παγκοσμίως.

Οι υπερυπολογιστές που εγκαθίστανται από τρεις Κινέζους προμηθευτές, Lenovo, Sugon και Inspur, αντιπροσωπεύουν 312 από τα κορυφαία 500 συστήματα στη 55η έκδοση της λίστας Top500 υπολογιστών.

Η Lenovo παρείχε 180 από τα συστήματα, Sugon 68 και Inspur 64. Ο νέος ταχύτερος υπερυπολογιστής είναι το ιαπωνικό σύστημα “Fugaku”, ακολουθούμενο από το δεύτερο “Summit” σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο νούμερο 3 βρίσκεται το “Sierra”, ένα σύστημα στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι Κινέζοι υπερυπολογιστές “Sunway TaihuLight” και “Tianhe-2A” τοποθετήθηκαν τέταρτος και πέμπτος στη λίστα Top500.

Ο Xiang Ligang, γενικός διευθυντής της Alliance Consumption Alliance, μια υπεράσπιση της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών, δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιηθούν οι πόροι του υπερυπολογιστή για να επιταχυνθεί η έρευνα και η ανάπτυξη σε βασικές βιομηχανίες.”

Οι εταιρείες εργάζονται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Η Lenovo και ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας Intel δήλωσε τον Μάρτιο ότι έχουν συνεργαστεί με την εταιρεία αλληλουχίας γονιδιωματικής BGI Genomics με έδρα το Σενζέν για να χρησιμοποιήσουν πόρους σούπερ υπολογιστών για να επιταχύνουν την ανάλυση των γονιδιωματικών χαρακτηριστικών του νέου κοροναϊού.

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και της επιστήμης της ζωής από τη Lenovo και την Intel συνεργάστηκαν για να υποστηρίξουν τους ερευνητές της BGI με τις τελευταίες τεχνολογίες ανάλυσης μεγάλων δεδομένων και υπολογιστικούς πόρους, προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες των εργαλείων προσδιορισμού αλληλουχιών και να αναλύσουν αποτελεσματικότερα τα γονιδιωματικά χαρακτηριστικά του ιού.

Ο Tong Fuyao, ανώτερος αντιπρόεδρος του ομίλου Lenovo, δήλωσε ως ο κορυφαίος πάροχος υπολογιστών υψηλής απόδοσης στον κόσμο, η Lenovo έχει δεσμευτεί να παρέχει υπολογιστική υποστήριξη για την έρευνα των βιοεπιστημών.

“Οι ειδικοί στα μεγάλα αναλυτικά δεδομένα και τις βιοεπιστήμες από την Intel και τη Lenovo θα ενσωματώσουν πόρους και τεχνογνωσία, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κρίσιμων προκλήσεων και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη των επιστημών υγείας και ζωής”, δήλωσε ο Tong.

Η Lenovo παρουσίασε την αναβαθμισμένη πλατφόρμα υπολογιστών υψηλής απόδοσης Shenteng X9000 τον Σεπτέμβριο του 2019, η οποία διαθέτει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο λύσεων ενσωματωμένο με πολλές βασικές τεχνολογίες, όπως υπολογιστές υψηλής απόδοσης, τεχνητή νοημοσύνη και μεγάλα δεδομένα για την αντιμετώπιση ποικίλων σεναρίων.

Ο Qian Depei, πρύτανης της Σχολής Επιστήμης Δεδομένων και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Sun Yat-sen, δήλωσε σε προηγούμενη συνέντευξή του ότι αν και η Κίνα έχει αποκτήσει δυναμική στον αριθμό των υπερυπολογιστών παγκοσμίως, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με κληρικούς της Μητροπόλεως Σικάγο

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με κληρικούς της Μητροπόλεως Σικάγου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 7 / 2023 , 15:59 από news_room Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με κληρικούς της Μητροπόλεως Σικάγου Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε στη Μητρόπολη Σικάγου με τον σύνδεσμο κληρικών σε ανοιχτό φόρουμ σχετικά με τις προτεινόμενες αναθεωρήσεις του Καταστατικού Καταστατικού της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Ο Σεβασμιώτατος έχει επίσης πρόσφατα πραγματοποιήσει εικονικές […]

Σειρά εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων την Κυριακή 21 Νοεμβρίου

Σειρά εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων την Κυριακή 21 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 11 / 2021 , 16:11 από news_room Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας γιορτάζουν ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, αύριο, 21 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες επίσημες εκδηλώσεις: – Στις 08:00 το πρωί, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της σημαίας. – Στις 10:00, θα τελεστή […]