18 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Κινέζος καρδιολόγος σε έρευνα του λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νόσος kawasaki σχετίζεται με τον κορονοϊό

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 6 / 2020 , 1:09 από

Δεν υπάρχουν κλινικά στοιχεία που να συνδέουν τη νόσο COVID-19 και το Kawasaki, μια σπάνια ασθένεια που επηρεάζει κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών προκαλώντας φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία τους και μπορεί να βλάψει την καρδιά σε σοβαρές περιπτώσεις, δήλωσε ένας ανώτερος καρδιολόγος.

Οι ιατροί θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν υπόψη τους ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα με COVID-19, καθώς στοιχεία από την Κίνα δείχνουν ότι έχουν σχετικά υψηλή πιθανότητα να επιδεινωθούν σε σοβαρές περιπτώσεις, δήλωσε ο Huo Yong, γνωστός καρδιολόγος στο πρώτο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Η νόσος του Kawasaki είναι σχετικά πιο συχνή στις ασιατικές χώρες, δήλωσε ο Huo, επίσης μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης των Κινέζικων.

Η ασθένεια προσέλκυσε πρόσφατα τη διεθνή προσοχή αφού ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν έναν αριθμό παιδιών και νεαρών ενηλίκων με COVID-19 από χώρες που έχουν πληγεί δυτικά, εμφανίζοντας συμπτώματα παρόμοια με τη νόσο Kawasaki, πυροδοτώντας εικασίες ότι το COVID-19 μπορεί να είναι αιτία.

“Τόσο η νόσος του Kawasaki όσο και το COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά φλεγμονώδη συμπτώματα σε πολλαπλά συστήματα. Ως εκ τούτου, είναι κατανοητό για τους ανθρώπους να συσχετίσουν τα δύο”, δήλωσε ο Huo.

Ωστόσο, έχοντας θεραπεύσει πολλά παιδιά με τη σπάνια ασθένεια, ο Χούο είπε ότι οι δύο ασθένειες έχουν πολύ διαφορετική παθογένεση και είναι πολύ απίθανο να συνδέονται.

Ενώ το COVID-19 προσβάλλει κυρίως τα αναπνευστικά όργανα, η νόσος Kawasaki εκδηλώνεται στο καρδιαγγειακό σύστημα - κυρίως στη στεφανιαία αρτηρία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση του αιμοφόρου αγγείου ή ακόμη και να προκαλέσει καρδιακές προσβολές. Η κατάσταση είναι τόσο χαρακτηριστική που η διεύρυνση της στεφανιαίας αρτηρίας έχει γίνει ένα από τα χρυσά πρότυπα για τη διάγνωση της νόσου Kawasaki.

«Έχω κάνει επεμβατικές επεμβάσεις σε παιδιά με νόσο Kawasaki από την ηλικία του ενός έτους και μοσχεύματα παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας για παιδιά ηλικίας 5 ετών», δήλωσε ο Huo, προσθέτοντας ότι η ασθένεια επηρεάζει περισσότερα αγόρια από τα κορίτσια και περίπου το 20 έως 30 τοις εκατό των Τα παιδιά με σύνδρομο μπορεί να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις όπως ανευρύσματα - ο αερισμός και η εξασθένιση της αρτηρίας.

“Εάν διαγνωστεί νωρίς, τα παιδιά με νόσο του Kawasaki μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιφλεγμονώδη και κατασταλτικά του ανοσοποιητικού και μπορούν να ανακάμψουν όμορφα και να συνεχίσουν να έχουν υγιή ζωή”, είπε. Ωστόσο, οι Δυτικοί παιδίατροι μπορεί να μην γνωρίζουν τόσο καλά τη σπάνια ασθένεια, οπότε ο διεθνής διάλογος και η συνεργασία είναι πολύ σημαντικοί, είπε.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία COVID-19, ο Huo είπε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του έχουν δημοσιεύσει πέντε οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση και τη θεραπεία ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις της COVID-19 και τις μοιράστηκαν με εμπειρογνώμονες από 68 χώρες.

Τα έγγραφα περιελάμβαναν προστατευτικές οδηγίες για καρδιολόγους κατά τη θεραπεία μολυσμένων ασθενών, πώς να θεραπεύσουν μολυσμένους ασθενείς με καρδιακές προσβολές και πώς να χρησιμοποιούν κέντρα πόνου στο στήθος και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι οδηγίες καλύπτουν επίσης τον τρόπο χρήσης οξυγόνωσης εξωσωματικής μεμβράνης, μιας μηχανής υποστήριξης της ζωής που αντλεί και οξυγονώνει το αίμα ενός ασθενούς από έξω από το σώμα, καθώς και πώς να θηλάζει μολυσμένους ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις.

“Πολλά δεδομένα από όλη την Κίνα έδειξαν ότι οι ασθενείς με υποκείμενες καταστάσεις, ειδικά εκείνοι με καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο, έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο να γίνουν σοβαρές ή κρίσιμες περιπτώσεις κοροναϊού”, δήλωσε ο Χιούο. “Η λοίμωξη COVID-19 απλώς κάνει τις καταστάσεις τους ακόμη χειρότερες.”

Για έναν καρδιολόγο, η λοίμωξη που προκαλεί το COVID-19 είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστεί επειδή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς θρόμβους αίματος, να βλάψει τον καρδιακό μυ και να προκαλέσει σοβαρή φλεγμονή, είπε.

“Είναι πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε συναντήσαμε στο παρελθόν”, είπε ο Χούο. “Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει αποτελεσματικό μέτρο θεραπείας ή πρόληψης κατά της νόσου. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε τα ζητήματα και να δημιουργήσουμε ειδικά σχέδια θεραπείας που στοχεύουν σε αυτά τα προβλήματα.”

Ο Χούο είπε ότι δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τον υψηλό προφίλ υποψήφιο ναρκωτικό χλωροκίνη και την παραλλαγή του υδροξυχλωροκίνη για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19. Η υδροξυχλωροκίνη έχει πρόσφατα πρωτοσέλιδα όταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι έπαιρνε το φάρμακο για την πρόληψη της ασθένειας.

Μια μεγάλη μελέτη παρατήρησης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι οι ασθενείς με COVID-19 που έλαβαν θεραπεία με χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη ήταν πιθανότερο να πεθάνουν ή να αναπτύξουν κοιλιακές αρρυθμίες, μια επικίνδυνη κατάσταση στην οποία η καρδιά χτυπάει ασυνήθιστα.

“Η χλωροκίνη είναι ένα πολύ παλιό φάρμακο, αλλά η εφαρμογή της για τη θεραπεία του COVID-19 είναι πολύ νέα”, δήλωσε ο Huo. “Το φάρμακο έχει κάποιες δυσμενείς επιπτώσεις για το δέρμα, το συκώτι και την καρδιά, και είναι ανεύθυνο και μη επιστημονικό να συστήνουμε αυτό το φάρμακο στον πληθυσμό χωρίς επαρκή στοιχεία.”

Είπε ότι οι προτάσεις του στις δύο φετινές συνόδους, τις ετήσιες συνεδριάσεις του κορυφαίου νομοθετικού σώματος της Κίνας και το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα της, επικεντρώθηκαν στην επέκταση ορισμένων κοινωνικών μηχανισμών στη διαχείριση του COVID-19 από την Κίνα ώστε να καλύψουν επίσης χρόνιες ασθένειες όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνος και διαβήτης. . Αυτοί οι μηχανισμοί περιελάμβαναν καλύτερα μέτρα πρόληψης και έγκαιρης ανίχνευσης, καλύτερη δημόσια εκπαίδευση και στενή παρακολούθηση των ασθενών.

“Η επιδημία COVID-19 έχει σκοτώσει πάνω από 4.000 άτομα στην Κίνα, αλλά οι καρδιαγγειακές παθήσεις σκοτώνουν περισσότερους από 4 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα κάθε χρόνο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν τους παίρνουν τόσο σοβαρά επειδή είναι χρόνιες ασθένειες που σκοτώνουν με την πάροδο του χρόνου”, είπε, προσθέτοντας ότι πάνω από το 60 τοις εκατό των ασθενών που πέθαναν από καρδιαγγειακές παθήσεις το έκαναν έξω από το νοσοκομείο.

“Εάν μπορούμε να εφαρμόσουμε πιο ισχυρές προσπάθειες ανίχνευσης, διαχείρισης και εκπαίδευσης, όπως κάναμε με το COVID-19, μπορούμε να σώσουμε πολλές ζωές. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα δημόσιας υγείας που να περιλαμβάνει την πρόληψη ασθενειών, τη διαχείριση ασθενών, τη θεραπεία και την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε ολιστικός τρόπος. “

Πηγή: http://www.chinadaily.com.cn/china

Σχετικά Άρθρα

Μπάιντεν: Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 5 / 2021 , 20:54 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε έκκληση σήμερα για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, καθώς εντείνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα, τονίζοντας ότι θέλει να δει μια σημαντική μείωση στις πυραυλικές επιθέσεις. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι […]

«Με την Αύρα του Ευρίπου» – Παρουσίαση επετειακού τόμου της Ι.Μ. Χαλκίδος για τα 20 έτη Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Χρυσόστομου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 12 / 2021 , 1:33 από news_room «Με την Αύρα του Ευρίπου» – Παρουσίαση επετειακού τόμου της Ι.Μ. Χαλκίδος για τα 20 έτη Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021,το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επετειακού τόμου «20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ […]