13 °C Athens, GR
27/11/2022

Τελευταια Νέα
Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR – Ποιός είναι καταλληλότερος για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου; Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις Μητροπολιτών Αιτωλίας, Ηλείας και Δράμας στην ΠτΔ – Οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Χίος: Σειρά έργων για την περαιτέρω αναβάθμιση του νησιού Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 14 ατόμων, μελών των τριών συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης Στην Αδελαΐδα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας στην Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΣΠΑΒΟ Πάφου Γεώργιος: «Σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της παιδείας» Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τζαβάρα Ακόμη ένας πρωθυπουργός παραιτήθηκε στο Περού Ο Πρόξενος του Βελγίου στην Πόλη Tim Van Anderlecht επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Σχολεία της Μητροπόλεως επισκέφθηκε ο Καστορίας Καλλίνικος Θυρανοίξια Κοινοτικού Ναού Αγίας Αικατερίνης Σουέζ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Κινέζος καρδιολόγος σε έρευνα του λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νόσος kawasaki σχετίζεται με τον κορονοϊό

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 6 / 2020 , 1:09 από

Δεν υπάρχουν κλινικά στοιχεία που να συνδέουν τη νόσο COVID-19 και το Kawasaki, μια σπάνια ασθένεια που επηρεάζει κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών προκαλώντας φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία τους και μπορεί να βλάψει την καρδιά σε σοβαρές περιπτώσεις, δήλωσε ένας ανώτερος καρδιολόγος.

Οι ιατροί θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν υπόψη τους ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα με COVID-19, καθώς στοιχεία από την Κίνα δείχνουν ότι έχουν σχετικά υψηλή πιθανότητα να επιδεινωθούν σε σοβαρές περιπτώσεις, δήλωσε ο Huo Yong, γνωστός καρδιολόγος στο πρώτο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Η νόσος του Kawasaki είναι σχετικά πιο συχνή στις ασιατικές χώρες, δήλωσε ο Huo, επίσης μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης των Κινέζικων.

Η ασθένεια προσέλκυσε πρόσφατα τη διεθνή προσοχή αφού ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν έναν αριθμό παιδιών και νεαρών ενηλίκων με COVID-19 από χώρες που έχουν πληγεί δυτικά, εμφανίζοντας συμπτώματα παρόμοια με τη νόσο Kawasaki, πυροδοτώντας εικασίες ότι το COVID-19 μπορεί να είναι αιτία.

“Τόσο η νόσος του Kawasaki όσο και το COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά φλεγμονώδη συμπτώματα σε πολλαπλά συστήματα. Ως εκ τούτου, είναι κατανοητό για τους ανθρώπους να συσχετίσουν τα δύο”, δήλωσε ο Huo.

Ωστόσο, έχοντας θεραπεύσει πολλά παιδιά με τη σπάνια ασθένεια, ο Χούο είπε ότι οι δύο ασθένειες έχουν πολύ διαφορετική παθογένεση και είναι πολύ απίθανο να συνδέονται.

Ενώ το COVID-19 προσβάλλει κυρίως τα αναπνευστικά όργανα, η νόσος Kawasaki εκδηλώνεται στο καρδιαγγειακό σύστημα - κυρίως στη στεφανιαία αρτηρία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση του αιμοφόρου αγγείου ή ακόμη και να προκαλέσει καρδιακές προσβολές. Η κατάσταση είναι τόσο χαρακτηριστική που η διεύρυνση της στεφανιαίας αρτηρίας έχει γίνει ένα από τα χρυσά πρότυπα για τη διάγνωση της νόσου Kawasaki.

«Έχω κάνει επεμβατικές επεμβάσεις σε παιδιά με νόσο Kawasaki από την ηλικία του ενός έτους και μοσχεύματα παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας για παιδιά ηλικίας 5 ετών», δήλωσε ο Huo, προσθέτοντας ότι η ασθένεια επηρεάζει περισσότερα αγόρια από τα κορίτσια και περίπου το 20 έως 30 τοις εκατό των Τα παιδιά με σύνδρομο μπορεί να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις όπως ανευρύσματα - ο αερισμός και η εξασθένιση της αρτηρίας.

“Εάν διαγνωστεί νωρίς, τα παιδιά με νόσο του Kawasaki μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιφλεγμονώδη και κατασταλτικά του ανοσοποιητικού και μπορούν να ανακάμψουν όμορφα και να συνεχίσουν να έχουν υγιή ζωή”, είπε. Ωστόσο, οι Δυτικοί παιδίατροι μπορεί να μην γνωρίζουν τόσο καλά τη σπάνια ασθένεια, οπότε ο διεθνής διάλογος και η συνεργασία είναι πολύ σημαντικοί, είπε.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία COVID-19, ο Huo είπε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του έχουν δημοσιεύσει πέντε οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση και τη θεραπεία ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις της COVID-19 και τις μοιράστηκαν με εμπειρογνώμονες από 68 χώρες.

Τα έγγραφα περιελάμβαναν προστατευτικές οδηγίες για καρδιολόγους κατά τη θεραπεία μολυσμένων ασθενών, πώς να θεραπεύσουν μολυσμένους ασθενείς με καρδιακές προσβολές και πώς να χρησιμοποιούν κέντρα πόνου στο στήθος και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι οδηγίες καλύπτουν επίσης τον τρόπο χρήσης οξυγόνωσης εξωσωματικής μεμβράνης, μιας μηχανής υποστήριξης της ζωής που αντλεί και οξυγονώνει το αίμα ενός ασθενούς από έξω από το σώμα, καθώς και πώς να θηλάζει μολυσμένους ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις.

“Πολλά δεδομένα από όλη την Κίνα έδειξαν ότι οι ασθενείς με υποκείμενες καταστάσεις, ειδικά εκείνοι με καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο, έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο να γίνουν σοβαρές ή κρίσιμες περιπτώσεις κοροναϊού”, δήλωσε ο Χιούο. “Η λοίμωξη COVID-19 απλώς κάνει τις καταστάσεις τους ακόμη χειρότερες.”

Για έναν καρδιολόγο, η λοίμωξη που προκαλεί το COVID-19 είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστεί επειδή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς θρόμβους αίματος, να βλάψει τον καρδιακό μυ και να προκαλέσει σοβαρή φλεγμονή, είπε.

“Είναι πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε συναντήσαμε στο παρελθόν”, είπε ο Χούο. “Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει αποτελεσματικό μέτρο θεραπείας ή πρόληψης κατά της νόσου. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε τα ζητήματα και να δημιουργήσουμε ειδικά σχέδια θεραπείας που στοχεύουν σε αυτά τα προβλήματα.”

Ο Χούο είπε ότι δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τον υψηλό προφίλ υποψήφιο ναρκωτικό χλωροκίνη και την παραλλαγή του υδροξυχλωροκίνη για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19. Η υδροξυχλωροκίνη έχει πρόσφατα πρωτοσέλιδα όταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι έπαιρνε το φάρμακο για την πρόληψη της ασθένειας.

Μια μεγάλη μελέτη παρατήρησης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι οι ασθενείς με COVID-19 που έλαβαν θεραπεία με χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη ήταν πιθανότερο να πεθάνουν ή να αναπτύξουν κοιλιακές αρρυθμίες, μια επικίνδυνη κατάσταση στην οποία η καρδιά χτυπάει ασυνήθιστα.

“Η χλωροκίνη είναι ένα πολύ παλιό φάρμακο, αλλά η εφαρμογή της για τη θεραπεία του COVID-19 είναι πολύ νέα”, δήλωσε ο Huo. “Το φάρμακο έχει κάποιες δυσμενείς επιπτώσεις για το δέρμα, το συκώτι και την καρδιά, και είναι ανεύθυνο και μη επιστημονικό να συστήνουμε αυτό το φάρμακο στον πληθυσμό χωρίς επαρκή στοιχεία.”

Είπε ότι οι προτάσεις του στις δύο φετινές συνόδους, τις ετήσιες συνεδριάσεις του κορυφαίου νομοθετικού σώματος της Κίνας και το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα της, επικεντρώθηκαν στην επέκταση ορισμένων κοινωνικών μηχανισμών στη διαχείριση του COVID-19 από την Κίνα ώστε να καλύψουν επίσης χρόνιες ασθένειες όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνος και διαβήτης. . Αυτοί οι μηχανισμοί περιελάμβαναν καλύτερα μέτρα πρόληψης και έγκαιρης ανίχνευσης, καλύτερη δημόσια εκπαίδευση και στενή παρακολούθηση των ασθενών.

“Η επιδημία COVID-19 έχει σκοτώσει πάνω από 4.000 άτομα στην Κίνα, αλλά οι καρδιαγγειακές παθήσεις σκοτώνουν περισσότερους από 4 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα κάθε χρόνο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν τους παίρνουν τόσο σοβαρά επειδή είναι χρόνιες ασθένειες που σκοτώνουν με την πάροδο του χρόνου”, είπε, προσθέτοντας ότι πάνω από το 60 τοις εκατό των ασθενών που πέθαναν από καρδιαγγειακές παθήσεις το έκαναν έξω από το νοσοκομείο.

“Εάν μπορούμε να εφαρμόσουμε πιο ισχυρές προσπάθειες ανίχνευσης, διαχείρισης και εκπαίδευσης, όπως κάναμε με το COVID-19, μπορούμε να σώσουμε πολλές ζωές. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα δημόσιας υγείας που να περιλαμβάνει την πρόληψη ασθενειών, τη διαχείριση ασθενών, τη θεραπεία και την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε ολιστικός τρόπος. “

Πηγή: http://www.chinadaily.com.cn/china

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στο Μπάφαλο Το μίσος παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής , δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν

Επίθεση στο Μπάφαλο: «Το μίσος παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 5 / 2022 , 1:25 από news_room «Το μίσος παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την επομένη της ρατσιστικής πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης σε γειτονιά που κατοικείται κυρίως από μαύρους στο Μπάφαλο. «Ενας μοναχικός δράστης, οπλισμένος με πολεμικά όπλα και […]

Σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδας.

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 5 / 2020 , 22:39 από «Νιώθω πολίτης αυτό του τόπου. Δεν μπορεί να είναι κανείς Έλληνας και να μη νιώθει πολίτης της Θράκης» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στην αντιφώνησή του προς τον Μητροπολίτη Κομοτηνής και Μαρωνείας κ.κ. Παντελεήμωνα ο οποίος εξήρε τη […]

Pin It on Pinterest