11 °C Athens, GR
08/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2024 στη Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο Έναρξη Πανελληνίου Συνεδρίου και Απονομή του πρώτου «Βραβείου Γιάννη Κυριόπουλου» στον Ηλία Μόσιαλο Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ)

Ισχυρίζεται ότι η Κίνα απέκρυψε πληροφορίες για το ξέσπασμα «παραβλέποντας πλήρως τα γεγονότα»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 6 / 2020 , 9:42 από

Η κινεζική κυβέρνηση δεν καθυστέρησε ποτέ να δημοσιεύσει ή να αποκρύψει πληροφορίες σχετικά με το COVID-19, αλλά αντ ‘αυτού ενημέρωσε αμέσως τον κόσμο για την κατάσταση και συνέβαλε σημαντικά στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης αυτής της πανδημίας, ανέφεραν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Οι Κινέζοι επιστήμονες είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με διεθνείς ομότιμους για την εύρεση της προέλευσης του ιού, τη δημιουργία νέων ναρκωτικών και εμβολίων και την από κοινού προστασία της διεθνούς δημόσιας υγείας, πρόσθεσαν.

Πρόσφατα, ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κινεζική κυβέρνηση απέκρυψε βασικές γενετικές πληροφορίες για το νέο κοροναϊό κατά τις πρώτες μέρες της επιδημίας, με αποτέλεσμα την παγκόσμια πανδημία. Οι εκθέσεις ισχυρίστηκαν επίσης ότι η Κίνα είναι η πηγή του ιού και ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη.

Ο Μα Xiaowei, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι “αγνοούν πλήρως τα γεγονότα”.

“Η αλήθεια είναι ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν καθυστέρησε την κυκλοφορία ή την απόκρυψη πληροφοριών, αλλά ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα για τον ιό και την κατάσταση αμέσως,” είπε, προσθέτοντας ότι αυτές οι ενέργειες “συνέβαλαν σημαντικά στις παγκόσμιες προσπάθειες ελέγχου πανδημία”.

Καθώς το παθογόνο που προκαλεί το COVID-19 είναι ένας εντελώς νέος ιός, είπε ο Ma, τα χαρακτηριστικά του φέρουν μυστήρια που απαιτούν χρόνο και αυστηρή προσπάθεια επίλυσης. Παρά τις διευρυμένες αποδείξεις και τη διορατικότητα του παθογόνου, «η ανθρωπότητα εξακολουθεί να έχει πολύ περιορισμένη κατανόηση», είπε.

Ο Μα είπε ότι το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και άλλα ιδρύματα είχαν απομονώσει το νέο κοροναϊό στις 7 Ιανουαρίου. Δύο ημέρες αργότερα, η Κίνα είχε περάσει την αιτιολογική αξιολόγηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στις 12 Ιανουαρίου, η Κίνα δημοσίευσε την πλήρη γενετική αλληλουχία του ιού για τον κόσμο.

“Το χρονοδιάγραμμα ήταν ξεκάθαρο και το έργο της κινεζικής κυβέρνησης και των επιστημόνων μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου”, δήλωσε ο Μα. “Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα, η πανδημία δεν αναγνωρίζει εθνότητες. Είναι μια κοινή πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα, και η αλληλεγγύη και η διεθνής συνεργασία είναι τα πιο ισχυρά εργαλεία μας εναντίον του.”

Ο Wang Zhigang, υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας, δήλωσε ότι η Κίνα θα τηρήσει την υπόσχεσή της για παροχή εμβολίων COVID-19 ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και θα τα καταστήσει προσβάσιμα στον κόσμο αφού αποδειχθούν ασφαλή και αξιόπιστα.

Ο Wang είπε ότι η Κίνα έχει ένα εμβόλιο φορέα αδενοϊού και τέσσερα απενεργοποιημένα εμβόλια σε κλινικές δοκιμές. “Η συνολική ανάπτυξη εμβολίων της Κίνας είναι ισοδύναμη με άλλες χώρες, και για ορισμένα εμβόλια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κόσμου”, είπε.

“Ωστόσο, η ανάπτυξη εμβολίων είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο και αυστηρό επιστημονικό εγχείρημα. Είναι δύσκολο και χρειάζεται χρόνος”, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επίσης πολλές μεγάλες αβεβαιότητες γύρω από την επιστημονική έρευνα.

Ο Γουάνγκ τόνισε ότι η ασφάλεια, η ισχύς και η προσβασιμότητα είναι τρεις προτεραιότητες για την ανάπτυξη εμβολίων και ότι η Κίνα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλες χώρες για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.

Όσον αφορά την ανάπτυξη της θεραπείας, ο Wang είπε ότι το φάρμακο είναι το πιο ουσιαστικό προϊόν στην ανάρρωση ενός ασθενούς και η Κίνα έχει πάνω από 160 ιδρύματα και εταιρείες που ερευνούν φάρμακα κατά του COVID-19, με συνολικά 10 φάρμακα και θεραπείες που προστίθενται στην εθνική διάγνωση της Κίνας και οδηγίες θεραπείας.

Η Κίνα έχει επίσης σημειώσει σημαντική επιστημονική πρόοδο όσον αφορά τη φωσφορική χλωροκίνη, τη φαβιπιραβίρη, την καριμυκίνη, την τοκιλιζουμάμπη, τις θεραπείες αναρρόφησης στο πλάσμα και τα βλαστικά κύτταρα, είπε, προσθέτοντας ότι αυτά τα φάρμακα και θεραπείες έχουν διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αύξηση του ποσοστού θεραπείας και στη μείωση των θανάτων στις πρώτες γραμμές .

Ο Γουάνγκ είπε ότι οι Κινέζοι επιστήμονες έχουν μοιραστεί τις γνώσεις τους μέσω δημοσιευμένων περιοδικών, διαδικτυακών σεμιναρίων και προσωπικών ανταλλαγών με συνομηλίκους από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.

Ο Wang Xiaodong και ο Zhang Yangfei συνέβαλαν σε αυτήν την ιστορία.

 

Πηγή : global.chinadaily.com.cn/

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Μουσικής Παναγίας Άξιον Εστι στην πόλη Πομόριε

Ξεκίνησε το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Μουσικής Παναγίας Άξιον Εστι στην πόλη Πομόριε

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 6 / 2023 , 21:09 από news_room Με την άφιξη της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστι» στην Πομόριε την Τετάρτη ξεκίνησε το ομώνυμο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Μουσικής στην παραλιακή αυτή βουλγαρική πόλη, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων. Με την άδεια του Πατριάρχη Νεόφυτου, η εικόνα μεταφέρθηκε από τον Καθεδρικό […]

Πόσα χρόνια ξοδεύει ένας τυπικός χρήστης στα social media;

Πόσα χρόνια ξοδεύει ένας τυπικός χρήστης στα social media;

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 6 / 2023 , 23:26 από news_room Σχεδόν το 60% του κόσμου χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο τυπικός χρήστης ξοδεύει περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα σε αυτά. Με 4,8 δισεκατομμύρια χρήστες καθημερινά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αναπόσπαστο μέρος του κόσμου μας και ο κύριος τρόπος με τον […]