28 °C Athens, GR
16/06/2021

Ισχυρίζεται ότι η Κίνα απέκρυψε πληροφορίες για το ξέσπασμα «παραβλέποντας πλήρως τα γεγονότα»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 6 / 2020 , 9:42 από adologala.gr

Η κινεζική κυβέρνηση δεν καθυστέρησε ποτέ να δημοσιεύσει ή να αποκρύψει πληροφορίες σχετικά με το COVID-19, αλλά αντ ‘αυτού ενημέρωσε αμέσως τον κόσμο για την κατάσταση και συνέβαλε σημαντικά στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης αυτής της πανδημίας, ανέφεραν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Οι Κινέζοι επιστήμονες είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με διεθνείς ομότιμους για την εύρεση της προέλευσης του ιού, τη δημιουργία νέων ναρκωτικών και εμβολίων και την από κοινού προστασία της διεθνούς δημόσιας υγείας, πρόσθεσαν.

Πρόσφατα, ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κινεζική κυβέρνηση απέκρυψε βασικές γενετικές πληροφορίες για το νέο κοροναϊό κατά τις πρώτες μέρες της επιδημίας, με αποτέλεσμα την παγκόσμια πανδημία. Οι εκθέσεις ισχυρίστηκαν επίσης ότι η Κίνα είναι η πηγή του ιού και ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη.

Ο Μα Xiaowei, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι “αγνοούν πλήρως τα γεγονότα”.

“Η αλήθεια είναι ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν καθυστέρησε την κυκλοφορία ή την απόκρυψη πληροφοριών, αλλά ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα για τον ιό και την κατάσταση αμέσως,” είπε, προσθέτοντας ότι αυτές οι ενέργειες “συνέβαλαν σημαντικά στις παγκόσμιες προσπάθειες ελέγχου πανδημία”.

Καθώς το παθογόνο που προκαλεί το COVID-19 είναι ένας εντελώς νέος ιός, είπε ο Ma, τα χαρακτηριστικά του φέρουν μυστήρια που απαιτούν χρόνο και αυστηρή προσπάθεια επίλυσης. Παρά τις διευρυμένες αποδείξεις και τη διορατικότητα του παθογόνου, «η ανθρωπότητα εξακολουθεί να έχει πολύ περιορισμένη κατανόηση», είπε.

Ο Μα είπε ότι το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και άλλα ιδρύματα είχαν απομονώσει το νέο κοροναϊό στις 7 Ιανουαρίου. Δύο ημέρες αργότερα, η Κίνα είχε περάσει την αιτιολογική αξιολόγηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στις 12 Ιανουαρίου, η Κίνα δημοσίευσε την πλήρη γενετική αλληλουχία του ιού για τον κόσμο.

“Το χρονοδιάγραμμα ήταν ξεκάθαρο και το έργο της κινεζικής κυβέρνησης και των επιστημόνων μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου”, δήλωσε ο Μα. “Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα, η πανδημία δεν αναγνωρίζει εθνότητες. Είναι μια κοινή πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα, και η αλληλεγγύη και η διεθνής συνεργασία είναι τα πιο ισχυρά εργαλεία μας εναντίον του.”

Ο Wang Zhigang, υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας, δήλωσε ότι η Κίνα θα τηρήσει την υπόσχεσή της για παροχή εμβολίων COVID-19 ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και θα τα καταστήσει προσβάσιμα στον κόσμο αφού αποδειχθούν ασφαλή και αξιόπιστα.

Ο Wang είπε ότι η Κίνα έχει ένα εμβόλιο φορέα αδενοϊού και τέσσερα απενεργοποιημένα εμβόλια σε κλινικές δοκιμές. “Η συνολική ανάπτυξη εμβολίων της Κίνας είναι ισοδύναμη με άλλες χώρες, και για ορισμένα εμβόλια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κόσμου”, είπε.

“Ωστόσο, η ανάπτυξη εμβολίων είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο και αυστηρό επιστημονικό εγχείρημα. Είναι δύσκολο και χρειάζεται χρόνος”, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επίσης πολλές μεγάλες αβεβαιότητες γύρω από την επιστημονική έρευνα.

Ο Γουάνγκ τόνισε ότι η ασφάλεια, η ισχύς και η προσβασιμότητα είναι τρεις προτεραιότητες για την ανάπτυξη εμβολίων και ότι η Κίνα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλες χώρες για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.

Όσον αφορά την ανάπτυξη της θεραπείας, ο Wang είπε ότι το φάρμακο είναι το πιο ουσιαστικό προϊόν στην ανάρρωση ενός ασθενούς και η Κίνα έχει πάνω από 160 ιδρύματα και εταιρείες που ερευνούν φάρμακα κατά του COVID-19, με συνολικά 10 φάρμακα και θεραπείες που προστίθενται στην εθνική διάγνωση της Κίνας και οδηγίες θεραπείας.

Η Κίνα έχει επίσης σημειώσει σημαντική επιστημονική πρόοδο όσον αφορά τη φωσφορική χλωροκίνη, τη φαβιπιραβίρη, την καριμυκίνη, την τοκιλιζουμάμπη, τις θεραπείες αναρρόφησης στο πλάσμα και τα βλαστικά κύτταρα, είπε, προσθέτοντας ότι αυτά τα φάρμακα και θεραπείες έχουν διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αύξηση του ποσοστού θεραπείας και στη μείωση των θανάτων στις πρώτες γραμμές .

Ο Γουάνγκ είπε ότι οι Κινέζοι επιστήμονες έχουν μοιραστεί τις γνώσεις τους μέσω δημοσιευμένων περιοδικών, διαδικτυακών σεμιναρίων και προσωπικών ανταλλαγών με συνομηλίκους από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.

Ο Wang Xiaodong και ο Zhang Yangfei συνέβαλαν σε αυτήν την ιστορία.

 

Πηγή : global.chinadaily.com.cn/

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Το σκάφος ανθρωπιστικών διασώσεων Alan Kurdi έδεσε σε λιμάνι της Σαρδηνίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 9 / 2020 , 16:56 από adologala.gr Αφού είχε πλεύσει προς τη Γαλλία, το σκάφος ανθρωπιστικών διασώσεων Alan Kurdi έδεσε σήμερα στο λιμάνι της Άρμπαταξ στη Σαρδηνία προκειμένου να αποβιβάσει εκεί τους 125 διασωθέντες μετανάστες που μεταφέρει, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές. «Το Alan Kurdi έφθασε στο λιμάνι της Άρμπαταξ […]

ΑΦΡΙΚΗ: Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιθιοπίας κατηγορούνται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 5 / 2020 , 1:50 από adologala.gr Η έκθεση της Νέας Αμνηστίας τεκμηριώνει εξωδικαστικές εκτελέσεις, μαζικές κρατήσεις κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ασφαλείας στην Αμχάρα και την Ορομία. Μια ομάδα δικαιωμάτων κατηγόρησε τις δυνάμεις ασφαλείας της Αιθιοπίας ότι συνεχίζουν να διαπράττουν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων […]

Pin It on Pinterest