32 °C Athens, GR
23/06/2021

Δύο πειραματικά εμβόλια για τον κορονοϊό από κινεζική φαρμακοβιομηχανία

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 6 / 2020 , 1:14 από adologala.gr

Δύο πειραματικά εμβόλια για το νέο coronavirus που αναπτύχθηκαν από ερευνητικά ιδρύματα που διοικεί η China National Pharmaceutical Group, επίσης γνωστή ως Sinopharm, έχουν δείξει θετικά σημάδια αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο μόλις στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Εν τω μεταξύ, η Sinopharm αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα εμβολίων, με στόχο την παραγωγή τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων δόσεων νέου εμβολίου κοροναϊού ετησίως για την αύξηση της προσβασιμότητας εγκεκριμένων προϊόντων, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στο WeChat την Παρασκευή το βράδυ από το κρατικό συμβούλιο του κρατικού συμβουλίου. Επιτροπή εποπτείας και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, η οποία επιβλέπει τη Sinopharm.

Τα δύο αδρανοποιημένα εμβόλια έχουν «εισέλθει στις δύο πρώτες φάσεις» κλινικών δοκιμών, με περισσότερους από 2.000 ανθρώπους εθελοντές να εγχέονται με έναν από αυτούς, ανέφερε.

Τα εμβόλια δημιουργήθηκαν από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Γουχάν στην Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι και από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου.

Τα κλινικά δεδομένα δείχνουν ότι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους είναι “πλήρως επαληθευμένες” και τα ποσοστά και η σοβαρότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών που παρατηρήθηκαν στους παραλήπτες είναι πολύ χαμηλότερα από τα εμβόλια για άλλες ασθένειες που έχουν ήδη εγκριθεί για την αγορά, ανέφερε η δήλωση.

Η ολοκλήρωση και των τριών φάσεων των κλινικών δοκιμών και η έγκριση για δημόσια χρήση θα διαρκέσει περισσότερο.

“Με την ταχύτερη ταχύτητα, ένα εμβόλιο θα φτάσει στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους”, ανέφερε.

Το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου ολοκλήρωσε επίσης την κατασκευή εγκαταστάσεων που έχουν σχεδιαστεί για τη μαζική παραγωγή αδρανοποιημένων εμβολίων για το νέο κοροναϊό και έχει περάσει προκαταρκτικές αξιολογήσεις του επιπέδου βιοασφάλειας.

Η ετήσια παραγωγική ικανότητα του ινστιτούτου αναμένεται να φτάσει τα 100 έως 120 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το Σάββατο, οι εργάτες του εργοστασίου άρχισαν να απολυμαίνουν πλήρως τις εγκαταστάσεις για να προετοιμαστούν για παραγωγή.

Στο Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Γουχάν, οι νέες εγκαταστάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος αυτού του μήνα ή στις αρχές του επόμενου μήνα για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Liu Jingzhen, πρόεδρος της Sinopharm, δήλωσε ότι για να νικήσει την πανδημία COVID-19, η ομάδα επικεντρώνεται στον τύπο των εμβολίων των οποίων η τεχνική ανάπτυξης είναι ώριμη και ελεγχόμενη.

Εξετάστηκε επίσης η δυνατότητα παραγωγής του εμβολίου σε μαζική κλίμακα και ευρείας πρόσβασης.

Καθώς το μυθιστόρημα coronavirus συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, παγκόσμιοι ερευνητές αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο.

Ο Ζονγκ Νανσάν, ένας διάσημος Κινέζος επιδημιολόγος και ειδικός στην αναπνευστική νόσο, δήλωσε στο Σάββατο την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας ότι η Κίνα είναι από τις κορυφαίες χώρες όσον αφορά την ανάπτυξη εμβολίων, με πέντε πολλά υποσχόμενα εμβόλια να εισέρχονται στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, σημείωσε επίσης ότι η δημιουργία ενός πολύ αποτελεσματικού εμβολίου είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί χρονοβόρα σύγκριση και επιλογή από μια ομάδα υποψηφίων.

Πηγή: http://chinadaily.com.cn/china

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί» στις 18 Δεκεμβρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 6 / 2021 , 23:09 από news_room Η Ρωσία ενημέρωσε τους εταίρους της για την απόφαση της να αποχωρήσει από τη Συνθήκη για τον έλεγχο των εξοπλισμών «Ανοιχτοί Ουρανοί» στις 18 Δεκεμβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προκαλώντας την αντίδραση της Βρετανίας, […]

ΝΑΤΟ – Γ. Στόλτενμπεργκ: Σήμερα, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Συμμαχία μας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 6 / 2021 , 21:35 από news_room «Σήμερα, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Συμμαχία μας», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι ήταν […]

Pin It on Pinterest