16 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Δύο πειραματικά εμβόλια για τον κορονοϊό από κινεζική φαρμακοβιομηχανία

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 6 / 2020 , 1:14 από adologala.gr

Δύο πειραματικά εμβόλια για το νέο coronavirus που αναπτύχθηκαν από ερευνητικά ιδρύματα που διοικεί η China National Pharmaceutical Group, επίσης γνωστή ως Sinopharm, έχουν δείξει θετικά σημάδια αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο μόλις στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Εν τω μεταξύ, η Sinopharm αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα εμβολίων, με στόχο την παραγωγή τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων δόσεων νέου εμβολίου κοροναϊού ετησίως για την αύξηση της προσβασιμότητας εγκεκριμένων προϊόντων, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στο WeChat την Παρασκευή το βράδυ από το κρατικό συμβούλιο του κρατικού συμβουλίου. Επιτροπή εποπτείας και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, η οποία επιβλέπει τη Sinopharm.

Τα δύο αδρανοποιημένα εμβόλια έχουν «εισέλθει στις δύο πρώτες φάσεις» κλινικών δοκιμών, με περισσότερους από 2.000 ανθρώπους εθελοντές να εγχέονται με έναν από αυτούς, ανέφερε.

Τα εμβόλια δημιουργήθηκαν από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Γουχάν στην Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι και από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου.

Τα κλινικά δεδομένα δείχνουν ότι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους είναι “πλήρως επαληθευμένες” και τα ποσοστά και η σοβαρότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών που παρατηρήθηκαν στους παραλήπτες είναι πολύ χαμηλότερα από τα εμβόλια για άλλες ασθένειες που έχουν ήδη εγκριθεί για την αγορά, ανέφερε η δήλωση.

Η ολοκλήρωση και των τριών φάσεων των κλινικών δοκιμών και η έγκριση για δημόσια χρήση θα διαρκέσει περισσότερο.

“Με την ταχύτερη ταχύτητα, ένα εμβόλιο θα φτάσει στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους”, ανέφερε.

Το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου ολοκλήρωσε επίσης την κατασκευή εγκαταστάσεων που έχουν σχεδιαστεί για τη μαζική παραγωγή αδρανοποιημένων εμβολίων για το νέο κοροναϊό και έχει περάσει προκαταρκτικές αξιολογήσεις του επιπέδου βιοασφάλειας.

Η ετήσια παραγωγική ικανότητα του ινστιτούτου αναμένεται να φτάσει τα 100 έως 120 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το Σάββατο, οι εργάτες του εργοστασίου άρχισαν να απολυμαίνουν πλήρως τις εγκαταστάσεις για να προετοιμαστούν για παραγωγή.

Στο Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Γουχάν, οι νέες εγκαταστάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος αυτού του μήνα ή στις αρχές του επόμενου μήνα για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Liu Jingzhen, πρόεδρος της Sinopharm, δήλωσε ότι για να νικήσει την πανδημία COVID-19, η ομάδα επικεντρώνεται στον τύπο των εμβολίων των οποίων η τεχνική ανάπτυξης είναι ώριμη και ελεγχόμενη.

Εξετάστηκε επίσης η δυνατότητα παραγωγής του εμβολίου σε μαζική κλίμακα και ευρείας πρόσβασης.

Καθώς το μυθιστόρημα coronavirus συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, παγκόσμιοι ερευνητές αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο.

Ο Ζονγκ Νανσάν, ένας διάσημος Κινέζος επιδημιολόγος και ειδικός στην αναπνευστική νόσο, δήλωσε στο Σάββατο την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας ότι η Κίνα είναι από τις κορυφαίες χώρες όσον αφορά την ανάπτυξη εμβολίων, με πέντε πολλά υποσχόμενα εμβόλια να εισέρχονται στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, σημείωσε επίσης ότι η δημιουργία ενός πολύ αποτελεσματικού εμβολίου είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί χρονοβόρα σύγκριση και επιλογή από μια ομάδα υποψηφίων.

Πηγή: http://chinadaily.com.cn/china

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 10 / 2021 , 0:33 από news_room Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον παραμένει υπό νοσηλεία σε νοσοκομείο της Καλιφόρνιας σήμερα, όπου αναρρώνει από μια λοίμωξη, που δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό, τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή του. O 75χρονος Κλίντον εισήχθη στο πανεπιστημιακό Ιατρικό […]

Ρωσία: Πέντε ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στο όρος Ελμπρούς

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 9 / 2021 , 20:29 από news_room Πέντε ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους όταν βρέθηκαν εν μέσω μιας ξαφνικής χιονοθύελλας στο όρος Ελμπρούς της Ρωσίας, που είναι το υψηλότερο της Ευρώπης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Τα υπόλοιπα 14 μέλη της ομάδας διασώθηκαν στην κορυφή της οροσειράς του Καυκάσου […]

Pin It on Pinterest