18 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Tα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης έτοιμα για τις ηλεκτρονικές τάξεις

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 5 / 2020 , 21:58 από

Άμεσα έδρασε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορονοϊού που έχει ενσκήψει και τις παράπλευρες επιπτώσεις που αυτή έχει επιφέρει στη μαθητική κοινότητα.

Με τις πιθανότητες να μην μπορούν οι μαθητές να επιστρέψουν κανονικά στα σχολεία μετά το τέλος των διακοπών να αυξάνονται, οι υπεύθυνοι των σχολείων ελληνικών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ήδη έχουν κάνει το βήμα προς την ηλεκτρονική εκπαίδευση και δείχνουν πανέτοιμοι να περάσουν στην επόμενη φάση.

Πολύ νωρίς, ήδη το προηγούμενο Σάββατο, 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στον ημιώροφο του Ελληνικού Κέντρου επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς πάνω στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Ζoom, το οποίο ακολούθησε ένα δεύτερο, το απόγευμα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Alphington Grammar.

«Τα δύο αυτά εκ του σύνεγγυς σεμινάρια επισφραγίστηκαν με μια διαδικτυακή συνάντηση των εκπαιδευτικών των σχολείων μας, για να δούμε όλοι μαζί στην πράξη πώς στήνεται και πώς λειτουργεί μια ηλεκτρονική τάξη», σχολίασε ο κ. Τζιμπραγός, διευθυντής των σχολείων γλώσσας και πολιτισμού της ΕΚΜ.

«Το πρώτο βήμα στη μετάβαση στην ηλεκτρονική διδασκαλία και μάθηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Όλες οι τάξεις του VCE λειτούργησαν κανονικά μεν, εξ αποστάσεως δε, την περασμένη εβδομάδα» πρόσθεσε ο κ. Τζιμπραγός, συμπληρώνοντας ότι «το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας έχει εκπαιδευτεί και θα συνεχίσει να εκπαιδεύεται κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι την πρώτη εβδομάδα επιστροφής στο σχολείο να λειτουργήσουμε κανονικά τις ‘ηλεκτρονικές τάξεις’ μας».

Εκτός από την πλατφόρμα Ζoοm, που είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τη ζωντανή επαφή, την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση που έχουμε ως τάξη, θα αξιοποιηθούν και τεχνικές ασύγχρονης διδασκαλίας και επικοινωνίας με τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών, όπως για παράδειγμα το Google classroom, το Seesaw κλπ, μέσω των οποίων, σε διαφορετικό χρόνο, θα μπορούμε να ανταλλάσσουμε εργασίες, ηχητικά και οπτικά αρχεία, εικόνες, παρουσιάσεις και ό,τι άλλο θα χρησιμοποιούσαμε σε μια κανονική τάξη.

Είμαστε όλοι αρχάριοι σε αυτή την καινούργια πρόκληση που έχει παρουσιαστεί. Ωστόσο, με καλή διάθεση, θετική σκέψη και συνεργασία, μπορούμε να δούμε αυτά που έχουμε να κερδίσουμε από αυτή την περιπέτεια, όπως είναι η αναζήτηση και εξεύρεση νέων τρόπων διδασκαλίας και μάθησης, και η συνεχής προσπάθεια όλων μας να γινόμαστε καλύτεροι δάσκαλοι, γονείς, μαθητές και άνθρωποι.

Σχετικά Άρθρα

Ψήφος Απόδημων: Η διαδικασία αίτησης στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Ψήφος Απόδημων: Η διαδικασία αίτησης στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 2 / 2023 , 0:56 από news_room Το «άρωμα» εκλογών φαίνεται ότι ενεργοποιεί όσους απόδημους πληρούν τις προϋποθέσεις για να ψηφίσουν για πρώτη φορά από τον τόπο διαμονής τους και σπεύδουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Ο όγκος των αιτήσεων δεν εντυπωσιάζει, καθώς τα κριτήρια που τέθηκαν από την νομοθεσία […]

Έξι ομογενείς στο Κογκρέσο – Ικανοποίηση στην ελληνοαμερικανική κοινότητα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 11 / 2020 , 12:52 από   Για τη σχέση τους με την Ελλάδα και τις ρίζες τους μιλούν στην «Κ» έξι ομογενείς (πάνω: Γκας Μπιλιράκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Τζον Σαρμπάνης και κάτω: Ντίνα Τάιτους, Τσάρλι Κριστ, Κρις Πάππας) που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο, τόσο με το Ρεπουμπλικανικό όσο και με το […]