29 °C Athens, GR
23/06/2021

Tα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης έτοιμα για τις ηλεκτρονικές τάξεις

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 5 / 2020 , 21:58 από adologala.gr

Άμεσα έδρασε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορονοϊού που έχει ενσκήψει και τις παράπλευρες επιπτώσεις που αυτή έχει επιφέρει στη μαθητική κοινότητα.

Με τις πιθανότητες να μην μπορούν οι μαθητές να επιστρέψουν κανονικά στα σχολεία μετά το τέλος των διακοπών να αυξάνονται, οι υπεύθυνοι των σχολείων ελληνικών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ήδη έχουν κάνει το βήμα προς την ηλεκτρονική εκπαίδευση και δείχνουν πανέτοιμοι να περάσουν στην επόμενη φάση.

Πολύ νωρίς, ήδη το προηγούμενο Σάββατο, 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στον ημιώροφο του Ελληνικού Κέντρου επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς πάνω στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Ζoom, το οποίο ακολούθησε ένα δεύτερο, το απόγευμα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Alphington Grammar.

«Τα δύο αυτά εκ του σύνεγγυς σεμινάρια επισφραγίστηκαν με μια διαδικτυακή συνάντηση των εκπαιδευτικών των σχολείων μας, για να δούμε όλοι μαζί στην πράξη πώς στήνεται και πώς λειτουργεί μια ηλεκτρονική τάξη», σχολίασε ο κ. Τζιμπραγός, διευθυντής των σχολείων γλώσσας και πολιτισμού της ΕΚΜ.

«Το πρώτο βήμα στη μετάβαση στην ηλεκτρονική διδασκαλία και μάθηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Όλες οι τάξεις του VCE λειτούργησαν κανονικά μεν, εξ αποστάσεως δε, την περασμένη εβδομάδα» πρόσθεσε ο κ. Τζιμπραγός, συμπληρώνοντας ότι «το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας έχει εκπαιδευτεί και θα συνεχίσει να εκπαιδεύεται κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι την πρώτη εβδομάδα επιστροφής στο σχολείο να λειτουργήσουμε κανονικά τις ‘ηλεκτρονικές τάξεις’ μας».

Εκτός από την πλατφόρμα Ζoοm, που είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τη ζωντανή επαφή, την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση που έχουμε ως τάξη, θα αξιοποιηθούν και τεχνικές ασύγχρονης διδασκαλίας και επικοινωνίας με τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών, όπως για παράδειγμα το Google classroom, το Seesaw κλπ, μέσω των οποίων, σε διαφορετικό χρόνο, θα μπορούμε να ανταλλάσσουμε εργασίες, ηχητικά και οπτικά αρχεία, εικόνες, παρουσιάσεις και ό,τι άλλο θα χρησιμοποιούσαμε σε μια κανονική τάξη.

Είμαστε όλοι αρχάριοι σε αυτή την καινούργια πρόκληση που έχει παρουσιαστεί. Ωστόσο, με καλή διάθεση, θετική σκέψη και συνεργασία, μπορούμε να δούμε αυτά που έχουμε να κερδίσουμε από αυτή την περιπέτεια, όπως είναι η αναζήτηση και εξεύρεση νέων τρόπων διδασκαλίας και μάθησης, και η συνεχής προσπάθεια όλων μας να γινόμαστε καλύτεροι δάσκαλοι, γονείς, μαθητές και άνθρωποι.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αναβάλλεται το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 5 / 2020 , 14:55 από news_room ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Την αναβολή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες (Los Angeles Greek Film Festival) ανακοίνωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι διοργανωτές, εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως και σε όλους τους τομείς η πανδημία της Covid -19. Ο αρχικός σχεδιασμός, […]

Στον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης το 25ο Φειδιππίδειο Βραβείο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 2:09 από news_room Νέα Υόρκη.– Ο ιστορικός Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανέλαβε αξιόλογες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της ομογένειας για τις συνέπειες του κορωνοϊού και συνάμα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού […]

Pin It on Pinterest