20 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Tα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης έτοιμα για τις ηλεκτρονικές τάξεις

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 5 / 2020 , 21:58 από adologala.gr

Άμεσα έδρασε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορονοϊού που έχει ενσκήψει και τις παράπλευρες επιπτώσεις που αυτή έχει επιφέρει στη μαθητική κοινότητα.

Με τις πιθανότητες να μην μπορούν οι μαθητές να επιστρέψουν κανονικά στα σχολεία μετά το τέλος των διακοπών να αυξάνονται, οι υπεύθυνοι των σχολείων ελληνικών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ήδη έχουν κάνει το βήμα προς την ηλεκτρονική εκπαίδευση και δείχνουν πανέτοιμοι να περάσουν στην επόμενη φάση.

Πολύ νωρίς, ήδη το προηγούμενο Σάββατο, 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στον ημιώροφο του Ελληνικού Κέντρου επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς πάνω στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Ζoom, το οποίο ακολούθησε ένα δεύτερο, το απόγευμα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Alphington Grammar.

«Τα δύο αυτά εκ του σύνεγγυς σεμινάρια επισφραγίστηκαν με μια διαδικτυακή συνάντηση των εκπαιδευτικών των σχολείων μας, για να δούμε όλοι μαζί στην πράξη πώς στήνεται και πώς λειτουργεί μια ηλεκτρονική τάξη», σχολίασε ο κ. Τζιμπραγός, διευθυντής των σχολείων γλώσσας και πολιτισμού της ΕΚΜ.

«Το πρώτο βήμα στη μετάβαση στην ηλεκτρονική διδασκαλία και μάθηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Όλες οι τάξεις του VCE λειτούργησαν κανονικά μεν, εξ αποστάσεως δε, την περασμένη εβδομάδα» πρόσθεσε ο κ. Τζιμπραγός, συμπληρώνοντας ότι «το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας έχει εκπαιδευτεί και θα συνεχίσει να εκπαιδεύεται κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι την πρώτη εβδομάδα επιστροφής στο σχολείο να λειτουργήσουμε κανονικά τις ‘ηλεκτρονικές τάξεις’ μας».

Εκτός από την πλατφόρμα Ζoοm, που είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τη ζωντανή επαφή, την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση που έχουμε ως τάξη, θα αξιοποιηθούν και τεχνικές ασύγχρονης διδασκαλίας και επικοινωνίας με τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών, όπως για παράδειγμα το Google classroom, το Seesaw κλπ, μέσω των οποίων, σε διαφορετικό χρόνο, θα μπορούμε να ανταλλάσσουμε εργασίες, ηχητικά και οπτικά αρχεία, εικόνες, παρουσιάσεις και ό,τι άλλο θα χρησιμοποιούσαμε σε μια κανονική τάξη.

Είμαστε όλοι αρχάριοι σε αυτή την καινούργια πρόκληση που έχει παρουσιαστεί. Ωστόσο, με καλή διάθεση, θετική σκέψη και συνεργασία, μπορούμε να δούμε αυτά που έχουμε να κερδίσουμε από αυτή την περιπέτεια, όπως είναι η αναζήτηση και εξεύρεση νέων τρόπων διδασκαλίας και μάθησης, και η συνεχής προσπάθεια όλων μας να γινόμαστε καλύτεροι δάσκαλοι, γονείς, μαθητές και άνθρωποι.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Φθηνά την γλίτωσε ομογενής της Αυστραλίας που καταχράστηκε $ 3.75 εκ.

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 0:48 από news_room Φθηνά την γλίτωσε ο ομογενής, πρώην υπάλληλος της Commonwealth Bank, Γιώργος Βρεττάκος, ο οποίος αν και ομολόγησε ότι καταχράστηκε 3.75 εκατομμύρια, εντούτοις απέφυγε την φυλάκισή του. Ο δικαστής Gavan Meredith έκρινε πως επειδή η τράπεζα καθυστέρησε αδικαιολόγητα (σχεδόν δέκα […]

Η νέα ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 4 / 2021 , 2:21 από news_room Η νέα ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Φωτογραφία: Από αριστερά: διακρίνονται οι Δημήτρης Ροζανίτης, Δημήτρης Ματθαίος, Κωνσταντίνος Χανιωτάκης, Βασίλειος Καυκάς, Δρ. Ιωάννης Νάθενας, Ευστάθιος Καραντώνης, Κώστας Τραβαγιάκης, Στέφανος Ευαγγελόπουλος και Δημήτρης Τσάκας. Νέα Υόρκη.-  Η Επιτροπή Προέδρων των Ομοσπονδιών […]

Pin It on Pinterest